SNOWSERKAN - İstanbul için kar tahminleri (KAR SEVDALILARI)
2025 Kasım ayı tahmini - Baskı Önizleme

+- SNOWSERKAN - İstanbul için kar tahminleri (KAR SEVDALILARI) (https://snowserkan.com.tr/forum)
+-- Forum: Hava Durumu Tahminleri & Meteorolojik Bilgiler (https://snowserkan.com.tr/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Genel Hava Tahminleri (https://snowserkan.com.tr/forum/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Konu Başlığı: 2025 Kasım ayı tahmini (/showthread.php?tid=965)

2025 Kasım ayı tahmini - snowserkan - 10-15-2025

Herkese Merhaba,

2025 Kasım ayı beklentim.
Geçmiş yıllarda QBO ve Enso benzerlikleri dikkate alınarak kompoze edilmiştir.

Beklentiler

Sıcaklık: 

Marmara, Ege Ve Batı Karadeniz'de ortalamalarda. Trakya'da Ortalamaların -1 C° altında gerçekleşmesini bekliyorum.
Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu bölgelerinde Sıcaklıklar ortalamaların +2C° üzerinde gerçekleşebilir.
İç Anadolu bölgesi, Akdeniz bölgesinin doğusu ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıklar ortalamaların +1C° üzerinde gerçekleşeceği görülüyor.

resim

resim

YAĞIŞ:

Yağışlar Trakya Dahil olmak üzere, Çanakkale, Ege kıyıları boyunca ve Akdeniz'in en batı ucunda ortalamaların çok çok üzerinde gerçekleşmesini bekliyorum,
Sel ve su baskınları bu görüntüde kaçınılmaz.

Yine İstanbul'da, Bursa'da, Kocaeli, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla. Antalya ve Mersinde ortalamaların oldukça üzerinde gerçekleşecek.

Doğuda ise Ordu'dan Artvin'e kadar olan kıyı illerinde Ortalamaların üzerinde yağışlar görülürken,

Ağrı, Van, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Mardin, Batman, Muş çevrelerinde ortalamaların altında yağışlar öngörülüyor.

Ülkenin geri kalan alanlarında ortalamalar civarı yağışlar öngörülüyor.

resim

RÜZGARLAR:

Ülkemizin Güney batısında özellikle; Muğla, Aydın, İzmir, Antalya civarında Medicane dediğimiz tropikal siklonları görme ihtimalimiz çok kuvvetli.
Bu bölgelerde ciddi olaylar bekliyorum.

Şimdiden DİKKAT.

resim

NAO

resim

Uzun vadeli (Kasım ayı için)NAO beklentisi ise: Negatif fazda olacağıdır.
Ancak Negatif NAO'nun da iki aşaması vardır. Doğu tabanlı  ve Batı tabanlı. (East Based v. West Based Negative NAO)

Aşağıda 500 Hpa anomalisine baktığımızda Negatif NAO'nun Batı tabanlı olduğunu görüyoruz.
Yüksek basınç sisteminin etkin kısmının Grönland'ın batısında olduğu durumdur Batı tabanlı negatif NAO.

Negatif NAO'da oluşan patern kabaca şöyledir:

resim

Ancak YB Alanının etkin kısmı Grönland'ın batısında olacağı için Batı tabanlı negatif NAO 'da yağışlar ülkemizin batısında artış gösterirler.

Son olarak 500 hpa Basınç Anomalisine baktığımızda ise,

Avrupa'nın kuzeyine ve kısmen güneydoğu bölgelerine hakim soğuk hava dalgalarını görüyoruz.

Kasım ayının ilerleyen zamanlarında Bermuda ve Kutup yükseğinin, Soğukları biraz daha doğuya hapsedeceğini söyleyebilirim.
Bu durumda daha öncede üzerinde durduğum Aralık ayı içerisinde hatırı sayılır Kış sistemleri alacağımızı ve İstanbul'da erken KAR (örtü oluşturan) göreceğimiz tahminimi yineliyorum.

resim

resim