| Anket Başlığı: SİNOVAC AŞISI YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? Anket kapatılmıştır. |
|||
| Evet Ilk Fırsatta Yaptıracağım | 20 | 27.03% | |
| Düşünüyorum ama Biraz Bekleme Taraftarıyım | 25 | 33.78% | |
| Kesinlikle Düşünmüyorum | 23 | 31.08% | |
| Diğer Aşılardan(mRna) Olmak İstiyorum | 6 | 8.11% | |
| Katılımcı sayısı: | 74 | 100% | |
| * Siz bu anket için oy kullanmışsınız. | [Anket Sonuçlarını Göster] |
| |
Alıntı:Brezilya'da denemeleri yürüten Butantan Enstitüsü aşının etki oranının; orta ve ağır vakalarda yüzde 100, tedavi gerektiren hafif vakalarda ise yüzde 78 olduğunu açıkladı. Ancak, aşıdan sonra hastalığı çok hafif ve ayakta geçirenler de eklendiğinde aşının genel etkinlik oranı yüzde 50,8'e düşüyor. Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama şu maskeleri atalım artık.
❄️☃️乇爪尺乇⛄❄️
Benim asıl merak ettiğim günde 200 bin e yakın test yapılıyor bunların 10-15 bin i pozitif çıkıyor deki 80-90 bin kişi mecburen veya evham yüzünden test olsa geriye kalan 80-90 bin kişi yani kendini hasta hisseden lerin nesi var.
Aslında kış başında tahmin edilen şey oldu, her ateşi çıkan kendini corona pozitif sanarak test yaptırmaya koştu.
Testlerin büyük çoğunluğu grip, soğuk algınlığı gibi şeyler olsa gerek. O nedenle pozitif az çıkıyor.
Yan etkileri olabilir insan uzerinde kalici hasar birakabilir. O yuzden için zorunlu olmadikca olmayi dusunmuyorum.
(01-19-2021, 03:53 PM)mehmet karsever Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim asıl merak ettiğim günde 200 bin e yakın test yapılıyor bunların 10-15 bin i pozitif çıkıyor deki 80-90 bin kişi mecburen veya evham yüzünden test olsa geriye kalan 80-90 bin kişi yani kendini hasta hisseden lerin nesi var. Filyasyonda temaslının temaslısına kadar test yapılıyor. Yani biri pozitif çıktı (şikayet veya filyasyon sonucu), onun temaslısı ve temaslıların da temaslıları teste giriyor. Hal böyle olunca da halka büyüyor. Esasında vaka sayılarını kendi içlerinde ayırmaları gerekiyor. Belki Sağlık Bakanlığı kendi içinde ayırıyordur bilmiyorum. Pozitif vakaların ne kadarı şikayet, ne kadarı filyasyon sonucu çıkıyor bilsek iyi olurdu.
(01-19-2021, 05:11 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında kış başında tahmin edilen şey oldu, her ateşi çıkan kendini corona pozitif sanarak test yaptırmaya koştu. Aynen birde; testi pozitif çıkıp tedavi görenlere sık sık test yapılıyor yani tabloda yazan test sayısı ayrı ayrı kişilere yapılmiyor |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |