| |
(01-12-2019, 04:57 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Bursalı arkadaşlar Bursada sehrin dogusu geri kalmis batisi ise modern yuzudur kent meydani ve yalova yolu bunun siniridir bakacaginiz ev mutlaka nilufer ilcesinde olmalidir kensinlikle heykel osmangazi eski ve iyi semtler degil
(01-13-2019, 07:41 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-12-2019, 04:57 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Bursalı arkadaşlar Teşekkürler ersel bey, Fsm bulvarı, ataevler, beşevler, özlüce, ihsaniye, dobruca semtlerini tavsiye ediyorlar. Bunların çoğuda nilüferde sanırım. Görüklede var ama orası biraz uzak sanırım.
Kar bize gelmedi mecbur biz kara gittik, tavsiye ederim istanbuldan 1 saat, Kartepe ?
Ben bir kaç sene önce gittim Hasan abi ortam fena değil insanlar birbirine yardımcı oluyor, ancak çalışanlar berbat telesijeye çıktım arkadaşımla inerken kayakla birlikle ayağım kaydı düştüm
Sonuçta bende oraya düşmek için gitmedim ama telesiyejle ilgilenen insan olduğunu düşünen müsfette kalsana bilmem ne bilmiyorsan çıkma falan tarzı konuştu biraz atıştık, saniyesinde 20 kişi oldular ![]() Benim başımdan böyle bir olay geçti belki şuan değişmiştir.
Valla imkanı olan çıksın gitsin en yakın tepelere(uludağ-kartepe samanlı dağları vs) adam gibi kar görsün bu arada aydos maydos çamlıca kayışdağıymış hikaye enaz rakım 1000'e çıkın.bu ne ya havada uçuşanlara millet mutluluk duyar oldu.gidin kardeşim valla doyun biraz en azından gördük biraz doyduk yaa dersiniz.yakın mangalınızıda ateşinizi de.modeller duygularımızla oynuyor.böyle böyle kovalaya kovalaya bilgisayar başında kış bitiyor.
(01-12-2019, 04:57 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Bursalı arkadaşlar (01-13-2019, 08:16 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-13-2019, 07:41 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-12-2019, 04:57 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Bursalı arkadaşlar Dolunay Hanım merhaba, Tavsiye edilen yerler gerçekten yaşamak için güzeldir. Parklar, bisiklet yolları, koşu parkurları, bahçeli otoparklı siteler, kafe, restoran vs. kültürlü makul insanlar... İstediğiniz aralıkta kira da bulursunuz. Ben de Beşevler'de oturuyorum. Görükle daha çok öğrenci semtidir. Kiralar çok daha ucuzdur. Gayet güzel evler de vardır ama şehrin en batısında olduğundan daha fazla trafikte süre geçirirsiniz. İş şehrin merkezindeyse her halükarda en az yarım saat kadar trafikte olacaksınız. Gerçi İstanbul standartlarında bu normal bir trafik. Bu arada deniz havası isterseniz Mudanya'yı da tavsiye ederim. BUDO veya İDOyla Sirkeci, Yenikapı, 1,5-2 saat mesafede. Mudanya'da oturup İstanbul'da işe giden de var. 7 sene İstanbul'da ve bir süre yurtdışında yaşadıktan sonra Bursa'ya döndüm ve gayet memnunum. Uludağ 45dk. Mudanya 20dk., İstanbul (Ataşehir) 1sa20dk mesafede. Akşam Kadıköy'e karşıdan arabayla gelen arkadaşlarınızdan daha önce varabilirsiniz. Hele Sabiha Gökçen'den uçağınız varsa Bursa'dan yetişmek daha kolaydır. Bunların yanında Bursa İstanbul'un gölgesindedir daima. Nimetlerine bu kadar yakın olup da mahrum kalan başka bir şehir yoktur. Toplu taşıma genel olarak ana yollarla sınırlıdır. Şehirlerarası tren yoktur (YHTyi Bursa'ya uzatıyorlar ancak yıl 2019 oldu insaf), çevreyolu yeni yapılmıştır, Y.dışına uçmak için İstanbul'a gitmek zorundasınızdır. (Artık çok daha uzağa 3. Havalimanına + %50 zamlanan Osmangazi Köprüsü üzerinden) O kadar sanayici iş adamı olan şehre atılan bir kazıktır bu. Bir İstanbul'lu için güneydeki tatilden dönerken geçilen şehir olarak algılanır. Bu sebeple Bursa'ya burun kıvırıp da gelip yaşadıktan sonra aslında güzel şehirmiş diyen de çok var.
(01-13-2019, 08:16 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-13-2019, 07:41 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-12-2019, 04:57 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Bursalı arkadaşlar işim için sürekli gidip geliyorum istanbulun gürültüsü kalabalığı ile mukayese edilmez, görükle uzak ama üniversite bölgesli olduğu için kiralar ve maliyetler düşük üniversiteye kadar metro geliyor. Doburca osmangaziye bağlı şehre yakın ama yeni ev pek yok dışarı çıkıp gezmek isterseniz biraz sıkıcı bölgedir.
Kartepe ye gitme niyeti olan arkadaslara bi kac tavsiyem var bi kere hic kayak yapmaya yada teleferikle gezmeye niyetlenmeyin cok kazik
Pazar mumkunse gitmeyin illa pazar gidicem diyorsaniz 9 dan once orada olun Dag yolunda bir saatiniz ve tum sinir sisteminizi kaybederseniz Mumkunse yaniniza mangal alin İlla otel bolgesine kadar cikmaniza gerek yok Bir sucuk ekmek 20 tl oraya gidn bilir soguk aciktirir dandikten sucuga 100 150 tl para verirsiniz ufak bi mangal saglam bir kangal sucuk bide termos alin cay kahve ne seviyorsaniz artik Yaninizda cocuk varsa daga cikmadan asagidan kizak kiralayin bir suru yer var cocuklar cok eglenir Bolca foto cekin
(01-14-2019, 02:26 AM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bir kaç sene önce gittim Hasan abi ortam fena değil insanlar birbirine yardımcı oluyor, ancak çalışanlar berbat telesijeye çıktım arkadaşımla inerken kayakla birlikle ayağım kaydı düştümSezer kardeşim bilgilendirmen iyi oldu teşekkür ederim gidersek kalabalık gidelim
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 4 Ziyaretçi |