| |
(01-14-2019, 10:05 AM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kartepe ye gitme niyeti olan arkadaslara bi kac tavsiyem var bi kere hic kayak yapmaya yada teleferikle gezmeye niyetlenmeyin cok kazikKardeşim çok iyi tiyorlar vermişsin eksik olma bende dediğin gibi yaparım amacımız kar görmek temiz hava almak İstanbul'lun biraz olsun sitresinden uzaklaşmak birde gidip orada kazık yiyip stres olmayalım
Sürekavcısı arkadaşımız nispeten haklı.
İstanbula yağan Kar'ın tadı başka ama umutlar yıkıldıkça psikolojimiz bozuluyor. Ben İstanbul için kendimi sürprizlere bırakıp fırsat buldukça Kartepe'ye gideceğim. Kar bana gelmiyorsa ben Kar'a giderim. Hatta bir organizasyon yapıp müsait arkadaşlarla beraber gidebiliriz. Ben turizmciyim, oraya tur yapan bir acenta vasıtasıyla günübirlik gidebiliriz. Masrafımız kişi başı 100 lirayı geçmez. Kar'lı günler.
Daha Ocak başındayız ve ocak dahil üç ay var. Ben Mart sonuna kadar beklerim.
"Gel ey sevgili, gel! Ne olursa olsun yine gel!!"
(01-14-2019, 10:59 AM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sürekavcısı arkadaşımız nispeten haklı. Tam ben diyecektim sen yazdın kardeşim, o zaman şöyle yapalım sen tam bir günlük yapılacaklar listesi gibi bir şey yazabilirsen mesela atıyorum. Hareket 26 Ocak Pazar.. Hareket saati ve yeri.. Tahmini varış saati.. Kahvaltı programı.. Çay, Kahve olursa Salep ikramı. ( Sonuçta hepsi hazır paket de sıcak su ayarlanabilirse yapılabilir ) Öğlen yemeği ( Sucuk ekmek pratik olur bir kardeşimizde yazmış, bir mangal ayarlanırsa yapılabilir ) Akşam hava kararmadan hareket.. Çok mu teferruatlı istedim bilmiyorum ama sen bu işi benden daha iyi bilirsin sonuçta senin mesleğin bir bakıma sen demek istediğimi anlamışsındır kafana göre bir program yaparsın kardeşim katılıma göre gidip gitmeyeceğimiz belli olur..
Mesajlarınızı buraya taşıdım.
Bu güzel muhabbetleri Kar tahmini sayfasında yapmayın.Arada kaybolup gitmesin.
Kardeşim ben 20 gün içinde iki defa çıktım kartepeye.benim araç dizel. gidiş geliş 160 km ortalama.taminimce 90 tl yakıyor enfazla.ben 4 kişi aile gidiyorum 2 çocuk.tabi her yerde olduğu gibi kazıkçılar oralarda da mevcut bilginize.mesele biraz da sizin uğraşmanız.. Yakın ateşi atın mangalı demlensin senin çayın yansın senin yemeğin..Bizim oğlan normalde uzak yolu hiç sevmez baba ne zaman tepeye gitcez kar oynuycaz diyo şimdi..Çocuklar artıkın 4 duvar arasında birşey görmememkten bunalmış vaziyette..Yemeği her zaman her yerde dükkanda yersiniz.mesela birazda o ruha hitaben eylam yapmak.yoksa gir dükkana bak camdan kar seyret..inanın insanlar daha zevk alıyolar..yol kenarları dolu aileler gençler çoluk çocuk..Biraz is kokmanın kimseye zararı olmaz.tabi yukarıda arkadaşımızın dediği de olabilir.ne şekilde olursa olsun zevk almaya bakın.
Kartepeye tur yapan seyahat acentaları yaklaşık 50 ila 70 Tl arasına sadece ulaşım, araç içinde kek meyve suyu ikramı ve mill park giriş ücretini sağlıyor.
Orada acıkınca yeme içme işlerinde herkes başının çaresine bakacak. (Biraz kazık olduğu söyleniyor) Ama 100 ila 120 Tl arası fiyata tur yapan acentalar ile gidilirse, fiyata sabah kahvaltısı ve öğle yemeği (Genelde sucuk ekmek ve içecek) de dahil oluyor. Turun avantajı hepimiz aynı araç içinde derli toplu sohbet muhabbet ile gider döneriz. Ya da herkes kendi aracı ile gidecek, orada buluşacak, mangalımızı da kendimiz yapacak ve masrafları katılımcı sayısına eşit olarak böleceğiz. Yakıt artı yiyecek içecek masrafımız ne tutar tam bilmiyorum. Bir dip not olarak şunu da belirtmek isterim ki orası hafta sonu çok kalabalık oluyor. Bu yüzden ben izin ayarlayıp hafta içi giderim genelde. Keşke herkes için mümkün olsa da hafta içi gidebilsek. Ben her türlü seçeneğe varım. Çoğunluğa uyarım
(01-14-2019, 11:38 AM)sürekavcısı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kardeşim ben 20 gün içinde iki defa çıktım kartepeye.benim araç dizel. gidiş geliş 160 km ortalama.taminimce 90 tl yakıyor enfazla.ben 4 kişi aile gidiyorum 2 çocuk.tabi her yerde olduğu gibi kazıkçılar oralarda da mevcut bilginize.mesele biraz da sizin uğraşmanız.. Yakın ateşi atın mangalı demlensin senin çayın yansın senin yemeğin..Bizim oğlan normalde uzak yolu hiç sevmez baba ne zaman tepeye gitcez kar oynuycaz diyo şimdi..Çocuklar artıkın 4 duvar arasında birşey görmememkten bunalmış vaziyette..Yemeği her zaman her yerde dükkanda yersiniz.mesela birazda o ruha hitaben eylam yapmak.yoksa gir dükkana bak camdan kar seyret..inanın insanlar daha zevk alıyolar..yol kenarları dolu aileler gençler çoluk çocuk..Biraz is kokmanın kimseye zararı olmaz.tabi yukarıda arkadaşımızın dediği de olabilir.ne şekilde olursa olsun zevk almaya bakın. Teşekkür ederim kardeşim verdiğim bilgiler için dediklerin çok doğru çocuklar için de bizim içinde güzel bir aktivite ve gezi olur umarım forumdaki kar sever arkadaşlarla gitmek nasip olur..
(01-14-2019, 12:05 PM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kartepeye tur yapan seyahat acentaları yaklaşık 50 ila 70 Tl arasına sadece ulaşım, araç içinde kek meyve suyu ikramı ve mill park giriş ücretini sağlıyor. Tamam kardeşim o zaman şöyle yaparız okulların tatil olduğu bir gün ayarlayıp tabi bakalım katılım ne düzeyde oluyor onuda görmek lazım, Usta da müsahade ederse bir forum açarız ( Kartepe Tatili ) diye 2 grup şeklinde olur.. Aile grubu ve Bekarlar Grubu diye.. Ben çocukları çok götürmeyi istiyorum eğer Ailecek katılan arkadaşlarımız da olursa ona göre bir tur ayarlarız.. Herkes kendine düşen masraf neyse ona göre ücretini öder bu işi bilen bir kardeşimiz organizasyonu yapar.. Gider geliriz güzel bir anı olur hepimiz için diye düşünüyorum.. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |