| |
Merhaba arkadaşlar.
Sıcaklardan bunaldım kredi çekip klima alayım dedim aklıma siz geldiniz. Siteye girmemle soğuk havanın haberini almam bir oldu. Inşallah dediğiniz gibi serinler hava. Hepiniz çok seviliyorsunuz yazın sıcaklara fazla alışmayın.
(06-26-2019, 09:58 AM)Athenslayer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar. Cuma gününden itibaren doğal klima günleri geliyor hatta pazar günü üşütebilir bile
Veee meteorolojide sonunda pazar günü sıcaklığın 20-22 derecelere düşeceğini onaylamış
Arkadaşlar aysonu serin ve yağışlı hava tahminlerimizde son güncel verilere göre sapma yok, herşey yolunda ilerliyor. Şuanki sıcaklara bakıldığında bu serin havaya ihtiyacımız var ve biraz nefes almamız iyi olacak.....Haziran sonunda 20-22 li sıcaklık değerleri bize sonbaharı anımsatabilir....
Şükürler olsun ki arada rüzgar esiyor.Hiç esmese daha da bunaltıcı olucak.Hava da parçalı bulutlu,güneş bulutların arkasına saklandığında benimde keyfim yerine geliyor.
Napıyım benimde tabiatım bu...Sevmiyorum yazı sıcağı.Hava serinlesin yağmur yağsın kendime geliyorum. Cuma gününü bekliyoruz yaza bir nebze ara verebilmek için. Kar Mutluluktur
0°c izotermi 3000 metrelerde, Uludağ ve Kartepe gibi dağlarımızda kar yağışı görülmeyecek.
Fakat Karadeniz'in doğusunda yükseltisi 2500 metre ve üzeri alanlarda Kar yağışı kuvvetli ihtimal. Kuzeyden sarkan soğuk hava dalgası biraz daha iç ve güney kesimlere inebilseydi yüksek bir çok noktada (2500m civarı)kar yağışları olacaktı.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
Kırım üzerinden yaklaşan serin-soğuk karışımı salınım özellikle Karadenizin doğusu için denizsuyu sıcaklığı olması gerekin +4 derece daha yüksek olması dolayısıyla çok tehlikeli görüntülere sahne olabilir. Yüksek denizsuyu sıcaklığı soğuk cepheyle karşılaştığında olabilecekleri kestirmek zor olacaktır. Üst seviye soğuğu ve yüksek denizsuyunun buharlaşması ile çarpışan hava düşey karışımları oldukça sert aktivitelere sebebiyet vereceğinden Doğukaradenizde önlemlerin şimdiden alınmasını gerektirecektir. Umarım yetkililer şimdiden bukonuda uyarılmışlardır...
Evet zaman daraldıkça afet boyutlarını hesaplamaya çalışılmalı diye düşünüyorum. Şiddetli yağışlar, sel boyutunda olacağından, hortum, dolu hadiseleri tarım alanlarını olumsuz etkileyecektir. Doğanın dengesi artık bozuldu, bundan sonra bu tip haberlerin sıklığı arttıkça artık yadırgamayacağız ve elbirliğiyle bizler bu hale getirdik, çok çalıştık, herşeyi mahvetmek için, başardıkda, şimdi semerelerini görmemiz gayet normal. Boşuna hayıflanılmamalı. Zoru başardık, doğayı bu hale getirmek için elimizden ne geliyorsa, büyük bir özveriyle çabaladık, ah, vah demenin kimseye yararı yok. Zararın neresinden dönersek kardır diyeceğizde, kime diyeceğizzzzz........
Bakın görüntülere.....Görünen köy klavuz istemiyor.....
https://scontent.fada1-3.fna.fbcdn.net/v...e=5DBAA09F https://scontent.fada1-2.fna.fbcdn.net/v...e=5D890D0A https://scontent.fada1-3.fna.fbcdn.net/v...e=5DBFEE14
Nem bakımından fakir bir sistem .
Havanın nem fakiri olmasını sağlayan YB Alanının fazlaca sokulması. Yinede yağış alacak istanbul, ama az ama çok . Kuzey kıyılar daha çok yağış alacak bulutlar daha kalın nem daha çok.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 17 Ziyaretçi |

Evet zaman daraldıkça afet boyutlarını hesaplamaya çalışılmalı diye düşünüyorum. Şiddetli yağışlar, sel boyutunda olacağından, hortum, dolu hadiseleri tarım alanlarını olumsuz etkileyecektir. Doğanın dengesi artık bozuldu, bundan sonra bu tip haberlerin sıklığı arttıkça artık yadırgamayacağız ve elbirliğiyle bizler bu hale getirdik, çok çalıştık, herşeyi mahvetmek için, başardıkda, şimdi semerelerini görmemiz gayet normal. Boşuna hayıflanılmamalı. Zoru başardık, doğayı bu hale getirmek için elimizden ne geliyorsa, büyük bir özveriyle çabaladık, ah, vah demenin kimseye yararı yok. Zararın neresinden dönersek kardır diyeceğizde, kime diyeceğizzzzz........