Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 07-29-2019, 12:19 PM, Düzenleyen: Xooner.)

Ersel Hocam ben kesin sistem falan gelmez seçeneğini tıklamışsınız diye düşünüyordum, hayal kırıklığına uğrattınız beni Smile
  Beğenenler:
  • Burak1980, Poyraz, snowserkan, ThunderSnow

(07-29-2019, 12:16 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sene ilginç bir sene basradan aldığımız ataklar orta anadoluyu geçemedi marttaki Afrika’dan gelen toz aşınımi haric bundan sonra Afrika’dan bir atak almadik, agustos ikinci yarısı ise gerçekten önemli Eylül’ün kaderini belirleyecek sizinde dediğiniz gibi Serkan bey bakalım afrikadan anadolumuza atak alacak mıyız ? Alçak basınç Avrupa ve İngiltere üzerinde ısrarcı ve oturacak gibi duruyor

30-3 sitemi icin rusya uzerindeki ab cok kuzeyde kaldi

Basra genişleyemedi çünkü devamlı surette kuzeyden güneye zorlanan hareket vardı ve Basrayı baskıladı.
Afrika atağını Basraya tercih ederim.

Afrika'dan sarkan atakların devamında genellikle yağış oluyor (Akdeniz'den dolayı)
Basra ise muson'un bir kolu, muson bölgelerinde karalar kendilerini saran denizlere oranla çok fazla ısındığı için Yükselici harekette çok fazla oluyor.

Ülkemize Güneydoğu Anadolu'dan sokulan AB Alanı ise oldukça kuru bir havayla karşılaşarak yapısını kaybediyor.
Muson bölgelerinde yükselici hareket ne kadar etkili ise uzakta kalan kollarında bir miktarda alçalıcı hareket görülüyor.
Ülkemizde bu etkide kaldığı için Basra AB Alanı yağış oluşturamıyor.

Basra hiç bir zaman yağış getirmez diye bir kuralda yok tabi.
Zaman zaman iç bölgelerde yükselim yağışlarına neden olabiliyor.

(Son Düzenleme: 07-29-2019, 06:51 PM, Düzenleyen: ersel candan.)

@Xooner sistem gelmez dediniz, serkan bey ifşa etmiş sonra bana hiç söylemeyin sizi gidi sistem gelmezciler Big Grin Ben mesajımda aslında beklentimi yazmıştım. . Ancak basınç alanları yüzünden 3-6 arası ufak bir serilnemeden ve lokal yağıştan öteye geçemeyecek

(07-25-2019, 09:56 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ay sonu (29-31 temmuz) basradan ülkemizin güney ve iç bölgesi bir atak alacak. iç ege 38-39 dereceleri görebilir güneydoğu anadolu akdeniz ve orta anadoluda şimdiye kadarki en sıcak günleri olabilir uyarmak isterim.

3 temmuza kadar yağış beklentim bulumuyor. istanbul ve marmaranın kuzeyi bu sistemden çok etkilenmeyecek sıcaklıklar mervsim normallerinde olacak.

Basra sıcak ve kurak getirir afrika ise atmosferin harekteklenemsine neden olup basınç alanlarında değişim yapar benim gözümde Serkan bey, tabi dediğiniz gibi istisnaları elbet vardır
  Beğenenler:
  • Burak1980, snow41, snowserkan, ThunderSnow, Xooner

@ersel candan , Ersel Hocam malum ben de sizin gibi temkinli taraftayım. Lakin siz genellikle benden çok daha temkinli iken bu defa farklı olunca şaşırdım Smile

Bu arada ben modeller arasında ciddi istikrarsızlık gördüğüm için sistem beklentisi içinde olmayan tarafta yer aldım. Birkaç gün içinde gem, gfs, ecm, icon, her biri bir başka telden çalınca ve arkasından yağış gösterenler birden bire kupkuru sıcak beklentisine dönünce “daha da bisey çıkmaz bu tarihlerde” düşüncesiyle o seçeneği işaretledim. Yine de lokal olarak üst seviye alçağı beklentim vardı, bakalım oradan bisey çıkacak mi..
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, snowserkan, ThunderSnow

önumuzdeki 1 hafta sicakliklar 30 ve uzeri olacak ozellikle carsambadan itibaren 32 - 34 dereceler bizlerle sicaklar bunaltacak arkasindan gelecek olan serinlik pek tatmin edici degil ancak azda olsa serinletecek
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, ersel candan, snowserkan, ThunderSnow

artansıcaklık 

(07-29-2019, 09:10 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: önumuzdeki 1 hafta sicakliklar 30 ve uzeri olacak ozellikle carsambadan itibaren 32 - 34 dereceler bizlerle sicaklar bunaltacak arkasindan gelecek olan serinlik pek tatmin edici degil ancak azda olsa serinletecek

Ohh ohh çok iyi çok iyi. Coffee
  Beğenenler:
  • Burak1980, karseven_, snow41, ThunderSnow, Xooner

artansıcaklık 

Estağfurullah Xooner ,  bizimkisi latife beni bu sitede tanıyanlar temkinli olduğumu bilirler dediğinizde haklısınız hatta eskiden İlikci bu diyenler bile olmuştu  Big Grin

Biz kar severler için şu an yazın en zor dönemindeyiz 15 Temmuz 15 Ağustos genellikle rekor sıcakların geldiği ve Türkiye geneli için en zor geçecek 1 ay,  Güneydoğu ve  Doğu anadoluyu  hiç söylemeye gerek yok oraları zaten hep yüksek sıcaklığın etkisi altında yukarıda da yazdım İstanbul nispeten daha şansı ancak Balıkesir’in güneyi iç Ege göller Yöresi gerçekten yüksek sıcaklıklar görüyor ve görecek kuzeyli rüzgârların azaldigini hepimiz hissetmişsinizdir çoğu yerde rüzgâr  yok denecek hizlarda ,aynı zamanda nemlilikte arttı bu yüzden hava bunaltıcı ayın 4ü gibi beklediğimiz serinleme gelecek ancak sonrası isinma akabinde soguma ve yagis ile sonbahar porvasi mi yoksa Wink
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, snow41, snowserkan, themuslim, ThunderSnow

Uzun vadeyi çok iyi takip etmemiz gerekiyor, Özellikle Ağustos Ayında gerçekleşen hava olayları Sonbaharın ve Gidişatın Kaderini Belirleyecek. Şuan Bulunduğumuz Sıcak havza Ağustos 2. Yarısı Gerçekleşen Atakların Yanında Hiçbirsey Değil. Orta Avrupa ve Güney Bölgeler Adına Etkili Basralar Görünüyor. Kuzey Bölgelerin Bir Nevi Sürekli Sıcak ve Soğuk Arasında Gitmesine Neden Oluyor. 

DipNot; Eğer ki Böyle Bir Atak Gerçeklerşirse tabi takip etmemiz Gerekiyor. Bu Dalgayı Serin ve Yağışlı da Geçirebiliriz. Bu durumda Azorun Rolü Çok Önemli Çünkü Sıcak Havzasının Giriş Bölgesi Hem Orta Avrupa Hemde Ülkemizin Sınırı Batı Bölgeler Adına Önemli Rol Oynayacaktır. Sonbahar Adına ve ilerleyen Sürecin Kaderi Ağustos Eylül Arasında ki Gelişmeler. 

resim
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Ömer18, snowserkan, themuslim, ThunderSnow, Xooner

resim

Yagısmı geliyor sanki bir yagıs kütleleri gördüm
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, ThunderSnow

Şurada kaldı 1 ay. Sonra yavaştan geceler serinlemeye başlayacaktır diye düşünüyorum.
  Beğenenler:
  • adakar, ThunderSnow

Konuyu Okuyanlar:
10 Ziyaretçi