| |
Bu tip diyagramları öyle seviyorum ki tablo yapıp asasım geliyor
![]() http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png
(09-13-2019, 02:10 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hocam bugün içinde yağış artar mi bilgi için ayrıca teşekkür ederim. Yarın ne olur durum muğla ve denizli de belki muğlaya gelirim, yada denizli nasıl olur yarin(09-13-2019, 01:18 PM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Denizli de şuan inanılmaz bir yağış var eğer 1 2 saat böyle yağarsa afet olur
(09-13-2019, 04:07 PM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(09-13-2019, 02:10 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hocam bugün içinde yağış artar mi bilgi için ayrıca teşekkür ederim. Yarın ne olur durum muğla ve denizli de belki muğlaya gelirim, yada denizli nasıl olur yarin(09-13-2019, 01:18 PM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Denizli de şuan inanılmaz bir yağış var eğer 1 2 saat böyle yağarsa afet olur Rica ederim ne demek. Günün ilerleyen saatlerinde Honaz Dağı hariç her yerde yağışlar azalacak, Honaz Dağının bereketi midir nedir güzel yağmurlar gece saatlerine kadar sürebilir. Denizli de etkilenebilir. Bugünkü yağmurlar ani sel/ su baskını yapacak tarzda gerçekleşmedi, şu dakikaya kadar gördüğüm o. Bu saatten sonra da sıkıntılı yağış olmaz diye tahmin ediyorum lakin tedbir/takdir unutmamalı. Yarın Elmalı, Korkuteli gibi Antalya’nın batı ilçeleri dışında bu bölgede etkili yağış görünmüyor. Muğla merkezde hafif yağabilir lakin geri kalan yerlerde yağış beklemiyorum.
Hamak dediğin böyle olur yalnız bu hamak çok aşağıya inmiş sallanması zor olabilir dermişim.
Önümüzdeki sistem için çok ümitli olmadığımı daha öncede söyledim yine söylüyorum.
Kuzeyimizden doğuya kayabilir o sistem, net ifadeler kullanmak istemiyorum ancak oraya doğru evrilebilir.
Meteoroloji fırtına dedi 50 ve 65 km hızla İstanbul'da hicbirsey olmadı plan yapıyorduk eskiden meteoroloji verilerine göre gerek kalmadı snowserkan beyin ve guzide ekibinin sitesine üye oldum meteoroloji yi takip edip günlük hatalı plan yapmaktan kurtuldum Allah razı olsun sizlerden daha ne diyeyim..
(09-13-2019, 11:26 PM)gececi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Meteoroloji fırtına dedi 50 ve 65 km hızla İstanbul'da hicbirsey olmadı plan yapıyorduk eskiden meteoroloji verilerine göre gerek kalmadı snowserkan beyin ve guzide ekibinin sitesine üye oldum meteoroloji yi takip edip günlük hatalı plan yapmaktan kurtuldum Allah razı olsun sizlerden daha ne diyeyim.. Kesinlikle bu konuda yazacaktım çanakkale için 90m km veren modeller, marmara için 60-80 km rüzgar bekleniyordu mgm dahil tüm modeller yanıldı, izobarlar modellerin öngörüdğü kadar yakınlaşmadı ve ortalama 30-40 km olan bir rüzgar ile gün marmara genelinde geçti, Dorian kasırgasında olduğu gibi modeller teknoloji gelişirken büyük şaşkınlık yarattı. Serkan bey sistemle ilgili bende törpülenme bekliyorum, ancak süresi için, 2 günlük bir sistem dönecek, bu kadar uzun hamak kırpılacak, yanlız dağlar ilk kar tanelerini görecek ve biz oldukça üşüyeceğiz ![]() iyi akşamlar değerli dostlar.
Beğenenler:
• adakar, gececi, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, MaxZero, mehmet karsever, snow41, Xooner
Gfs modeline bakıp erken ötmemek lazım erken öten horozun başına neler geldiğini tropikal siklon 17 eylül sisteminde tecrübe ettik. Bu sistem için önümüzdeki perşembe cumayı beklemek lazım ancak diyagramlar umut veriyor bakalım neler olacak. Serkan Bey çok haklı. Adı üstünde Global Fırıldak Sistem adı üstünde.
Teknoloji geliştikçe modeller çuvallamaya daha meyilli oluyor. Eskiden Ali Esin vardı adam hiç şaşmazdı o zaman iklimler de netti insanlar da netti model mi vardı şimdi ki gibi gelişmiş daha ilkel modeller ama daha tutarlı tahminler vardı.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 4 Ziyaretçi |