Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Diyagram 4 Ekim tarihini işaret etmiş. Henüz modellere yansımamış olsa da takip edilmeli. İlerleyen günlerde Serkan abi detaylı bilgiyi verir diye düşünüyorum.

resim
Kar candır, gerisi yalandır.

Mevsime uygun hareketler bunlar...... Big Grin eye Dash Spiteful Smile thumbsup        https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5DF330D4       https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5E3B7559

Herkese iyi pazarlar Dostlar, oh be sonbahar diyecegimiz ve beklentimden daha cok yagis birakan bir sistemi geride birakiyoruz. Bu sistem bize ne getirdi dersek geceleri artik serin/soguk havalar bizimle olacak

Mevsimlik tahminimdede yazdim malesef bu sistem harici eylul ayi sonuna kadar elle tutulur bir sistem yok Serkan ustadin bekledigi 25 eylul sisteminin marmaradan ziyade guney ege ve akdenizin batisinda etkili olacagini dusunuyorum. Buyuk itmimal eylulde mevsim normalleri ustu sicaklik ve normal alti yagis ile bitecek. zira eylul sonunan kadar gunduz sicakliklari 20nin pek altina inmeyecek . Ben soguk tek haneli gecelerin daglara karlarin kasimda gelecegini dusunuyorum
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, MaxZero, Poyraz, snow41, ThunderSnow

1 Ekim tarihi sinyal veriyor. Modeller belirgin bir şekilde serinleme olabileceğini söylüyor. Tabii ki tarih yaklaştıkça modeller sürekli değişir ama burada kalsın.

resim

resim

resim
Kar candır, gerisi yalandır.

resim

Önumuzdeki hafta yagis durumu boyle

Gece sicakliklari bir hayli dustu su an gebzede sicaklik 12 derece istanbuldada 10 - 12 derece araligindadir artik yavas yavas sonbahar kisa dogru gidiyor gunduzleri gunesin eski sicakligida kalmadi dun 21 eyluldu yani ekinoks gece ve gunduz esit uzunluktaydi bugunden itibaren kışa döndük gunduzler dahada kisalmaya basladi

(Son Düzenleme: 09-23-2019, 08:04 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Salı günü başlayacak olan yağışlar özellikle Ege Bölgesinde etkili olacağı gözüküyor genede belli olmuyor sistemin bir kanadıda Kuzey Marmara'da  etkili olablir. 
http://images.meteociel.fr/im/4607/anim_kht6.gif

Bugün 23 Eylül. Yani Sonbahar Ekinoksu.

Döngüsel olarak güz mevsimine girmiş bulunuyoruz.

Artık gecelerimiz gündüzümüzden daha uzun olacak

Hayırlısı olsun.

Ve bu sabah Fethiye’de sonbaharın ilk serinliğini hissettik. Aylar sonra ilk kez klimasız bir gece geçirdik. Sonbaharımız hayırlı olsun, sağlıkla geçsin insallah.

Bugun güneş sıcaklığını hissettirdi yarında hissettirecek yarın 27-28 dereceler olacak çarşamba günü İstanbul ve Gebze bölgesine yagıs geliyor
Yagıs carsamba günü etkili olacak ayrıca orta akdeniz bölümünde yagıs kuvvetli olması bekleniyor yagıs aralıklarla bölgemizde haftasonuna kadar sürecek ancak yagıs akdeniz kökenli olduğu için fazla bir soğuma yok 3-4 derecelik bir dusus var oda 23-24 leri bulur
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist, Hasan_iSTANBUL, MaxZero, Poyraz, ThunderSnow

Konuyu Okuyanlar:
9 Ziyaretçi