Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Ecmwf modelinin zaman aralığını 6 saatlik şekilde veren bir site vardı paylaşmıştım daha önce
Şimdi aklıma gelmiyor adresi. Geçmiş mesajlara bakmak lazımSmile
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Captmehmet, kral, Ömer18, Poyraz, snow41, Snowsedat

ARTIK bu iş bitti gem ecmwf ve ukmo nun gösterdiği gibi geliyor inşallah yüzde 90 gfs kumda oynasın blokaj olur. AB KALDI GERİYE O DA olyr inşallah

Denizcilerde şöyle bir tabir vardır;
“Ay ayakta kaptan yatakta, ay yatakta kaptan ayakta”
Yani ay yatıksa kötü hava yaklaşıyor kaptan teknesinin emniyeti için uyanıktır, tam tersi durumda ise rahatça uyuyabilir. Bugün de ay yatık bir yarım ay. 1-2 güne hava geliyor nitekim.
Şimdiye kadar tutarlılığı yüksek oldu.

(02-02-2020, 10:24 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yarın genel olarak sistemle ilgili konuşacağız.

İstanbul'un durumu ne olur? Ne kadar yağar, Ne zaman yağar, Ne kadar sürer gibi sorulara cevap bulacağız.

Acele etmeyin kendini otorite sananlara da çok itibar etmeyin.
Öyle video ile vs olmuyor bu işler.

Bir canlı yayın yaparım saatler sürer. Canınız sıkılır, kaçacak delik ararsınız. Smile

Serkan Bey birde youtube kanalı açsanız, en azından yorumlarla hava durumunu paylaşsanız veya bu sitede böyle bir imkan olsa. Canlı yayın dediniz aklıma böyle bir fikir geldi.
  Beğenenler:
  • Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, Poyraz, Snowsedat

(02-02-2020, 11:00 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmwf modelinin zaman aralığını 6 saatlik şekilde veren bir site vardı paylaşmıştım daha önce
Şimdi aklıma gelmiyor adresi. Geçmiş mesajlara bakmak lazımSmile

https://www.wxcharts.com/?panel=default&...kewtstep=0

Serkan usta dedigin adres bu olsa gerek..
  Beğenenler:
  • Burak1980, kral, Poyraz, Snowsedat, snowserkan

Serkan Bey İstanbul da -45 500 hpa gelmesi durumunda dek olmama ihtimali var mıdır?

(Son Düzenleme: 02-02-2020, 11:22 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

ECMWF İçin 6 saatlik zaman dilimi ve farklı parametrelerde var.

https://www.tameteo.com/modeles/fr-europ...20-570.htm

Bu sistemi bir iki günlük sanan cahiller var malesef onlara diyorum ki hafta içi salı günü sistemin 10 şubata kadarki gidişatı belli olur burada kaç gündür blokaj ihtimali var diyoruz ab patlayabilir diyoruz vs vs birileri de hemen yok şöyle yok böyle diyor geçin bunları biz bu işe yıllarımızı verdik dünün yerden bitme tahmincileri değiliz amatörüz belki ama profesyonel pardon PURO fos yenel tipler gibi de modele bakıp kar yağmur kky demedik. Neyse sistem gelecek biz susacağız sistem konuşacak İStanbulda hayat ciddi etkilenecek bu açık ve net hayırlısıyla

(02-02-2020, 10:25 PM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-02-2020, 10:11 PM)Buzdelisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bünyamin sürmeli nin videosundan birşey anlamadım İstanbul için yağmur diyor bu nasıl iş.
Ben serkan bey e güveniyorum.

Yarınki yeni videosunda hatasından dönecektir. Ki zaten twitter hesabında kar ihtimali var demiş. Pat diye demiyo karizmayı çizdirmemek için.  thumbsup

bende gulelim diye koydum o videoyu ???

(02-02-2020, 11:15 PM)grafikerali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey İstanbul da -45  500 hpa gelmesi durumunda dek olmama ihtimali  var mıdır?

DEK İçin soğuktan ziyade rüzgara ve seviyeler arasındaki rüzgar uyumuna bunlara ilave olarak deniz suyu sıcaklığı ile 850 hpa seviyesi arasında minimum 13 derecelik farka ihtiyaç vardır.

Farz edelim DEK için uygun şartlar yok.

-45 derece ciddi bir değer mutlaka dinamik konveksiyon oluşur.
Yani yer seviyesinden başlayan bir yükselme olmasa bile daha üst seviyelerdeki konveksiyondan söz edebiliriz.

Konuyu Okuyanlar:
efe90, 58 Ziyaretçi