Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

16.00 16.30 gibi İstanbul'a yayılmasını bekliyoruz.

Radar takip.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, Snow Gökhan, snow41

Serkan Bey, Kartal için dolu riski var mı? Varsa hangi saat aralığında dikkatli olmak gerekiyor?
  Beğenenler:
  • snowserkan

İstanbul'u tamamen terk etmesi (batısını gece geç saatleri, Doğusunu sabah saatlerini) bulacak.
  Beğenenler:
  • snow41

(Son Düzenleme: 10-08-2020, 02:59 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-08-2020, 02:46 PM)Snow Gökhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey, Kartal için dolu riski var mı? Varsa hangi saat aralığında dikkatli olmak gerekiyor?

Gökhan bey İhtimal var. 

İstanbul'un Batısı için 18.00 -19.00 sonrasında, Doğusu için 21.00-22.00 gibi.

Yalnız yağışın akşam saatlerine denk gelmesi bulut tepe yüksekliğini de etkileyecektir.
Çok iri taneli olmaz. Olursa daha ufak taneler şeklinde gerçekleşir.

Modellerde yağış devamlı ötelendi. Öğle saatlerine denk gelebilseydi daha farklı bir tablo olacaktı.

(Son Düzenleme: 10-08-2020, 03:21 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Aşağıda ki skew-t eğrisinde SB-CIN dediğimiz yani yüzey bazlı konvektif engelleme göze çarpıyor.
Daha üst seviyelerde ise ML-CIN karışık katmanda da bir engel görünüyor.

Sıcak hava doğası gereği yükselmek ister. 
Ancak Yükselmek isteyen çevre hava parselinden bağımsız duran ve yine çevre hava parselinden daha soğuk bir hava parseli var.
Soğuk hava batmak ister ve yükselmek isteyen sıcak havayı engeller.

Şu an için tek engel CIN görünüyor.

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, snow41, SNOWSALİH, ThunderSnow

Son radar görüntüsü

resim

(10-08-2020, 01:19 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uşak, Denizli ve Kütahya’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Uşak, Denizli ve Kütahya’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
08.10.2020 19:00-09.10.2020 05:00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış

Mgm den Alinti

Denizli için çok güzel haber daha önce de belirttim zeytin sıcak hava sebebiyle olmadı bu yıl çam balı ise bula bilene helal olsun. Yağış iyi gelecek inşallah
  Beğenenler:
  • adakar, snow41, snowserkan, ThunderSnow

Bide denizli de isim gereği sürekli ilçelere yüksek kesimlere gidiyorum ve 2 3 yıldır hiç zincir kullanmadım. Allah bu sene çok kar versin artık zincir kullanalım. Wink belki tuhaf gelecek ama bunun için dua ediyorum Wink
(10-08-2020, 03:23 PM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-08-2020, 01:19 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uşak, Denizli ve Kütahya’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Uşak, Denizli ve Kütahya’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
08.10.2020 19:00-09.10.2020 05:00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış

Mgm den Alinti

Denizli için çok güzel haber daha önce de belirttim zeytin sıcak hava sebebiyle olmadı bu yıl çam balı ise bula bilene helal olsun. Yağış iyi gelecek inşallah

Birde serkan beye teşekkür  etmeliyim yaklaşık 1 hafta önce sanırım zamanı hatırlamıyorum bana cevaben denizli için gece gök gürültüsü ile uyanırsınız iyi yağış alırsınız demişti
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, snow41, snowserkan, ThunderSnow

Rüzgar yani havanın hareketi batıya ve kuzeybatıya dönmeye başlayacak.
Rüzgar artacak sıcaklık düşecek ve yağış İstanbul'u saracak

Serkan Bey merhaba bugun İstanbul'un geneli 4-5 saat aralıksız yağmur alır mi
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, snowserkan, ThunderSnow

Konuyu Okuyanlar:
9 Ziyaretçi