| |
Serkan Bey, Kartal için dolu riski var mı? Varsa hangi saat aralığında dikkatli olmak gerekiyor?
İstanbul'u tamamen terk etmesi (batısını gece geç saatleri, Doğusunu sabah saatlerini) bulacak.
(10-08-2020, 02:46 PM)Snow Gökhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey, Kartal için dolu riski var mı? Varsa hangi saat aralığında dikkatli olmak gerekiyor? Gökhan bey İhtimal var. İstanbul'un Batısı için 18.00 -19.00 sonrasında, Doğusu için 21.00-22.00 gibi. Yalnız yağışın akşam saatlerine denk gelmesi bulut tepe yüksekliğini de etkileyecektir. Çok iri taneli olmaz. Olursa daha ufak taneler şeklinde gerçekleşir. Modellerde yağış devamlı ötelendi. Öğle saatlerine denk gelebilseydi daha farklı bir tablo olacaktı.
Aşağıda ki skew-t eğrisinde SB-CIN dediğimiz yani yüzey bazlı konvektif engelleme göze çarpıyor.
Daha üst seviyelerde ise ML-CIN karışık katmanda da bir engel görünüyor. Sıcak hava doğası gereği yükselmek ister. Ancak Yükselmek isteyen çevre hava parselinden bağımsız duran ve yine çevre hava parselinden daha soğuk bir hava parseli var. Soğuk hava batmak ister ve yükselmek isteyen sıcak havayı engeller. Şu an için tek engel CIN görünüyor.
(10-08-2020, 01:19 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uşak, Denizli ve Kütahya’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor! Denizli için çok güzel haber daha önce de belirttim zeytin sıcak hava sebebiyle olmadı bu yıl çam balı ise bula bilene helal olsun. Yağış iyi gelecek inşallah
Bide denizli de isim gereği sürekli ilçelere yüksek kesimlere gidiyorum ve 2 3 yıldır hiç zincir kullanmadım. Allah bu sene çok kar versin artık zincir kullanalım.
belki tuhaf gelecek ama bunun için dua ediyorum ![]() (10-08-2020, 03:23 PM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(10-08-2020, 01:19 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uşak, Denizli ve Kütahya’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor! Birde serkan beye teşekkür etmeliyim yaklaşık 1 hafta önce sanırım zamanı hatırlamıyorum bana cevaben denizli için gece gök gürültüsü ile uyanırsınız iyi yağış alırsınız demişti
Rüzgar yani havanın hareketi batıya ve kuzeybatıya dönmeye başlayacak.
Rüzgar artacak sıcaklık düşecek ve yağış İstanbul'u saracak
Beğenenler:
• adakar, Ekrem14, Erol Bıldırcın, Hasan, Hasan_iSTANBUL, Serkofb, snow41, SNOWSALİH, ThunderSnow
Serkan Bey merhaba bugun İstanbul'un geneli 4-5 saat aralıksız yağmur alır mi
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 9 Ziyaretçi |

belki tuhaf gelecek ama bunun için dua ediyorum