| |
Yağmur, İstanbul'dan çekiliyor. Bir sonraki randevumuz, 17 Ekim'de.Dominant(baskın)pattern, Grönland yükseği. İzlanda Dinamik Alçak Basıncı, kıta Avrupa'sında bir süre daha etkili olacak. Asor anti-siklonu, İber Yarımadası(İberya)'nda varlık gösteremiyor. 17 Ekim alçak basınca bağlı,300 hPa'da jet streamlerinin sirkülasyonunu maruz kalıyor.Soğuk cephe hattı,yine Trakya'dan giriş yapacak. Yer seviyesi (2m) sıcaklıkları, hissedilir derecede azalarak, yer yer mevsim normâllerinin altına inecek.Yine, yerel olarak(bölgesel) gökgürültüleri duyulabilir. Dolu riski var. Üst seviye(500 hPa) -20 ve yer yer altına inecek. Sonbahar, hoş geldin. Accuweather,sonbahar tahmininde nokta isabet ilerliyor. Kış mevsimi tahminini,merakla bekliyorum. Herkese iyi forumlar,iyi akşamlar. Bu kış mevsiminde, bolca kar takipi yapabileceğimizi umuyorum. Heyecanlı geçecek.
(10-13-2020, 07:35 PM)yunussarac Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yağmur, İstanbul'dan çekiliyor. Bir sonraki randevumuz, 17 Ekim'de.Dominant(baskın)pattern, Grönland yükseği. İzlanda Dinamik Alçak Basıncı, kıta Avrupa'sında bir süre daha etkili olacak. Asor anti-siklonu, İber Yarımadası(İberya)'nda varlık gösteremiyor. 17 Ekim alçak basınca bağlı,300 hPa'da jet streamlerinin sirkülasyonunu maruz kalıyor.Soğuk cephe hattı,yine Trakya'dan giriş yapacak. Yer seviyesi (2m) sıcaklıkları, hissedilir derecede azalarak, yer yer mevsim normâllerinin altına inecek.Yine, yerel olarak(bölgesel) gökgürültüleri duyulabilir. Dolu riski var. Üst seviye(500 hPa) -20 ve yer yer altına inecek. Sonbahar, hoş geldin. Accuweather,sonbahar tahmininde nokta isabet ilerliyor. Kış mevsimi tahminini,merakla bekliyorum. Herkese iyi forumlar,iyi akşamlar. Bu kış mevsiminde, bolca kar takipi yapabileceğimizi umuyorum. Heyecanlı geçecek. Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, tahminleriniz gayet güzel hiç bozmayın katılımınızdan memnunuz, ancak yaptığınız yorumlara ve tahminlere görsel destek verirseniz hem anlamayan üyelerimiz görsel olarak da görmüş olur hem de siz tahminlerinizi görsellerle desteklemiş olursunuz, iyi forum...
Fethiye'de yüksek yerde oturuyoruz. Gökova Körfezi'nde çakan şimşekleri görebiliyoruz. Neredeyse kuş uçuşu 100 km'den fazla bir mesafe ama çok net görünüyor.
Leyla ile Mecnun dizisindeki İsmail Abi gibi el sallıyorum o akıp giden ama bize doğru dönmeyen güzelliklere. Ve biliyorum ki, o gemi, şey yani o cephe bir gün gelecek...
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
17 Ekim,500 hPa oluk,girdap(vorticity) haritası.
İstanbul'da ve Marmara'da, kırmızı renkler var. Skalada bu, yağışı kuvvetlendiren ibare. Kırmızı ve tonları.
Aralık ayı,Grönland yükseği etkisinde geçebilir.Bat Avrupa, Londra falan bol yağmur alabilir.Biz doğusundayız,sıcak ve genelde kurak geçebilir.Ocak ve özellikle Şubat ayından umutluyum.
Haftasonu gelecek olan yeni yagisli sistemde sicakliklar 20 derecelere hatta 18 leri gorebiliriz hem 3 - 4 gunluk etkili yagis hem sicakliklarda dusus var bununla birliktede artik bitmeyen yaz mevsimini bitirmis olacagiz sonbahar mevsimi oturmus olacak
(10-13-2020, 10:19 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haftasonu gelecek olan yeni yagisli sistemde sicakliklar 20 derecelere hatta 18 leri gorebiliriz hem 3 - 4 gunluk etkili yagis hem sicakliklarda dusus var bununla birliktede artik bitmeyen yaz mevsimini bitirmis olacagiz sonbahar mevsimi oturmus olacak Evet, gündüz sıcaklıkları 16-18, gece sıcaklıkları 11-13 bandına inecek.Orta kuvvette yağmur da olacak. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 5 Ziyaretçi |