| |
Selamün aleykum..Mutlu pazarlarınız olsun..Bu sabah itibarıyle yaza ve sıcaklara veda ettik..Bundan sonra adım adım serinlikler, soğumalar birbirini takip edecek, bunlar yaklaşan KIŞ ın ilk ayak sesleri olacak..Ekim ikinci yarısı bu adımlar daha hızlı ve sert olacağa benziyor..Serin - soğuk ataklarımız yolda..Sizler sadece bizi izlemeye devam edin..Güzel haberler yakında sizlerle..
![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, Barbegazi, Burak1980,
Aynın 10nuna kadar serin taraftayız, yağış batı için olumsuzken doğu karadeniz için ise aşırı gözüküyor, ayın 2ci yarısı sıcaklıklar tekrar 25 derecelere çıkabilir sıcaklık dalgalanması ihtimali kuvvetli.
Aşağıda istanbul ecmwf diyagramı var. İyi haftalar.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Barbegazi, Burak1980, hacimuratt, KardanadamEmin, Kartutgun, mirhan, Samet1903, Serkofb,
Ümit teşekkürler.
Bu arada Ümit arkadaşımız öncesinde storm16 ve daha öncesinde Ersel candan kullanıcı adıyla katılım yapıyordu. Arkadaşımıza katılımları için teşekkür ederim.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimuratt, KardanadamEmin, Kartutgun, mirhan, Samet1903, Serkofb,
Bugun aksam saatlerinde yagis geri geliyor hafta boyunca araliklarla devam edecek Ancak Carsamba gunune dikkat kuvvetli poyraz firtinasi ve yagis sicakligin daha dusuk hissedilmesini saglayacak
Hafta boyunca sicakliklar 20 - 22 lerde olmasi bekleniyor
Hep GFS ana senaryo vb. çıktılarla tahmin yapacak değiliz ya.Azıcıkta eski usul yöntemlerle tahmin yapalım...
))Balıkçıların kullandığı terim balık sırtı bulutlar gelmiş yağmur yağacak galiba... Eski yöntemlere göre kış tahmini palamut bol ceviz bol.Ayva daha yeni yeni çıkıyor.Kış sert geçecek derlerdi eskiler.... Azıcık gülümseyelim tabiki kış yaklaşıncada bilimsel analizlerle yolumuza devam edelim.Saygılar.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Barbegazi, Burak1980, hacimuratt, KardanadamEmin, Kartutgun, mirhan, Samet1903, snow41, Snowevren, snowserkan, Uygar Özerk,
Madem eski tahminler dedik oldukca tutarli veriler sunan firtina takvimine bakalim.
3.ekim - kuş geçimi fırtınası 4.ekim - koç katımı fırtınası 9.ekim - yaprak dökümü fırtınası 14.ekim - meryem ana fırtınası 18.ekim - kozkavuran fırtınası [mükerrer] 21.ekim - bağ bozumu fırtınası 28.ekim - balık fırtınası
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Barbegazi, Burak1980, Dervis, hacimuratt, KardanadamEmin, Kartutgun, mirhan, Samet1903, Snowevren,
Hayırlı akşamlar arkadaşlar..Bu haftasonuna değin serin ve yağışlı hava etkisini sürdürecek..Ekim ayının ikinci yarısından sonra serinlik ve soğumanın etkisini arttıracağını öngörüyoruz..Yaza geçtiğimiz günlerde veda etmiştik, artık adım adım özlenene, beklenene doğru ilerliyoruz..Bu ayın sonunda yada en kötü ihtimalle Kasım ayının ilk yarısı içerisinde bu KIŞ sezonunun nasıl geçeceği ile ilgili genel değerlendirmeleri daha detaylı ve ayağı yerebasar tahminleri sizlerle paylaşacağız...
![]()
Beğenenler:
• adakar, Akın, AZOR, Burak1980, Dervis, Erol Bıldırcın, hacimuratt, Karlı gün, Kartutgun, mehmet karsever, mirhan, Serkofb,
Emin hocam hayırlı sabahlar.Bu sene la lina kışı olacak diye biliyorum.bu ülkemiz ve İstanbul açısından yağışlı bir kışamı işaret ediyor.Bide üstad Serkan’ın uzun vadeli kış için bir paylaşımında sanki İstanbul için kurak bir kış geçeceği gibi bir intibah oluştu ben şimdiden enseyi karartmakmı gerekiyor
(10-07-2022, 07:35 AM)Sedo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin hocam hayırlı sabahlar.Bu sene la lina kışı olacak diye biliyorum.bu ülkemiz ve İstanbul açısından yağışlı bir kışamı işaret ediyor.Bide üstad Serkan’ın uzun vadeli kış için bir paylaşımında sanki İstanbul için kurak bir kış geçeceği gibi bir intibah oluştu ben şimdiden enseyi karartmakmı gerekiyor Cevabı önceki sayfada bulabilirsiniz. Karamsarlıktan uzak durmak gerek. https://snowserkan.com/forum/showthread....3&page=792
AdakaR
(10-07-2022, 07:35 AM)Sedo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin hocam hayırlı sabahlar.Bu sene la lina kışı olacak diye biliyorum.bu ülkemiz ve İstanbul açısından yağışlı bir kışamı işaret ediyor.Bide üstad Serkan’ın uzun vadeli kış için bir paylaşımında sanki İstanbul için kurak bir kış geçeceği gibi bir intibah oluştu ben şimdiden enseyi karartmakmı gerekiyor Şimdiye kadar yapılmış tahminler ve yorumlar sadece tahminsel ve ben dahil olmak üzere kişisel ifadeler..Serkan KARdeşim daha henüz mevsimsel tahminini yapmadı ve genel kanısını ortaya henüz koymuş değil, sabırlı olalım...Serkan bey, bu sezon için giderek etkisi hafifleyen, fakat etkisini kaybetmemiş bir LaNina yılı olacağını kendiside söyledi..Biraz sabırlı olalım ve paylaşımları dikkatle takip edelim..Ekim sonu yada Kasım ortalarına doğru asıl detayları başta Serkan KARdeşim olmak üzere güncellemeler yaparak detaylı sezon açıklamaları yapılacakdır..Sadece biraz daha sabır..Hayırlı Kandiller, hayırlı Cumalarınız olsun... |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 4 Ziyaretçi |

))