Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Sohbet - Muhabbet....

Cumamız mübarek olsun.
Allah cc cuma hürmetine ülkemize bol karlı yağmurlu haftalar nasip etsin.
  Beğenenler:
  • adakar, Eray, snowsnow

sibirya expresi heyacanı başladı GALİBA, hoşgeldin kardanadamEMİN,,,
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin

emin abi bana çok uzun geldi seni tekrar gördüğüm için en az 2 metre kar yağdığını görmüş gibi sevindim
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin

(01-12-2023, 03:18 PM)Cengizhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sibirya expresi heyacanı başladı GALİBA, hoşgeldin kardanadamEMİN,,,

Cengizhan tşkler, hoşbuldum, ekspresi hazırlıyorum, ufaktefek tamiratlardan sonra yola çıkacak evelALLAH.. thumbsup

(01-12-2023, 03:51 PM)Alfonso Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emin abi bana çok uzun geldi seni tekrar gördüğüm için en az 2 metre kar yağdığını görmüş gibi sevindim

Alfonso, çok tşkler..inşaALLAH o günleride görürüz, mevlam dilerse neden olmasın..  thumbsup
  Beğenenler:
  • Cengizhan, Erol Bıldırcın, SnowPoyraz

Emin bey iyiki varsınız. 

Yazilarinizdaki güçlü iletişim parametrelerinizle sinerji

yaratıp foruma renk katıyorsunuz. 

Güzel haberler bekliyorum sizden

Sağlıkla kalın 

Hayatimiz renkli karlarimiz bem beyaz olsun.  Smile
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, KardanadamEmin

(01-12-2023, 04:50 PM)SnowPoyraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin bey iyiki varsınız. 

Yazilarinizdaki güçlü iletişim parametrelerinizle sinerji

yaratıp foruma renk katıyorsunuz. 

Güzel haberler bekliyorum sizden

Sağlıkla kalın 

Hayatimiz renkli karlarimiz bem beyaz olsun.  Smile

Çok tşkler KARdeşim, sende iyiki varsın..Buradan beni tüm seven arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum..

(Son Düzenleme: 01-12-2023, 07:06 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Kuraklık ve yüksek basınç sadece bizde değil ispanya kuzey afrika italya ordan ülkemize uzanan ve iranda devam eden bir durum.

Bu ülkelerden Tunusata durum kötü bazı ürünlerde kıtlık başlamış durumda alternatif olarak denizden içme suyu tesisleri inşa edilmeye başlanmış  ancak bu sistemin enerji maliyeti çok yüksek, nufusu yüksek ülkeler için verimli, yeterli değil ancak israil gibi ülkeler için yeterli olabilir.

Tunusa ait haberin linki

https://www.aa.com.tr/tr/pg/foto-galeri/...-karsiya/4

Yaşadığımız durum belki gelecekte rutin yaşayacağımız bir sürecin ilk habercisi olabilir

resim

2021 Eylük ayına ait bir makale aşağıdaki makaleyi mutlaka tamamen okuyun, makaledeki en can alıcı kısımı eklemek istedim

Alıntı:TÜRKİYE TROPİKLEŞİYOR

Akdeniz Havzası, dolayısıyla ülkemiz, tüm dünyada iklim değişikliğini en yakından hissedecek sıcak bölgeler arasında. Sebebini şöyle açıklıyor Prof. Dr. Türkeş: “Çünkü Türkiye tropikleşiyor. Bu bazılarına büyük bir laf gibi gelebilir, ama biz zaten subtropikal kuşaktayız. Küresel ısınma ile iklim kuşakları kuzeye doğru kayıyor. Tarımsal, hidrolojik, ekolojik ve fizyolojik kuraklıkların çok daha ciddi boyutlara ulaşabildiği bir büyük iklim kuşağı bize yaklaşıyor.”
Tropikal iklim kuşağının güneyimize gelip dayanması, çok daha sıcak ve kurak bir Türkiye demek. Tabii iklim kuşaklarındaki bu radikal hareketler ile kara ekosistemleri ve tür dağılımının, ayrıca karasal karbon döngüsü ve gıda üretim sistemlerinin ciddi ölçüde etkilenmesi kaçınılmaz. İki derece ve üzerinde bir küresel ısınma halinde, 2050 itibarıyla Akdeniz’de ekstrem sıcaklıklarda, kuraklık ve çoraklıkta, deniz seviyesinde artış; yağış, kar örtüsü, toprak nemi ve rüzgârda ise düşüş bekleniyor. Tüm bunlar Akdeniz’i orman yangınları için daha da ideal hale getirecek. “Çok net söylüyorum: Rapordaki Akdeniz Havzası ile ilgili yorumların büyük bölümü Türkiye için geçerli” diyor Türkeş.

Makalenin tamamı

https://www.atlasdergisi.com/gundem/bmde...cikis.html
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Snowtime

(01-13-2023, 11:36 AM)Raulde Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birileri demiş Emin bey öldü yanlış anlamışlar Efsane geri döndü tekrar hoş geldiniz emin bey Smile Smile
Her ne kadar biraz yanlış kelime seçsen de ben şöyle fikir beyan edeyim bu konu ile ilgili. Bazen insanlar bir adım geri çekilir ve izlemeyi tercih eder .. Susmak bazen konuşmaktan daha çok şey anlatır . Hem yokluğuna bir anlam yükler  hem de düşünmeye fırsat verir. Emin kardeşim şahsına münhasır bir kişilik. Burada olan herkes gibi kar konusunda deli bir sevdaya sahip . Hiç birimiz tek tornadan çıkma değiliz ..  Hepimiz farklı farklı kelimelerle derdimizi anlatırız . farklı yaklaşımlarımız, farklı karakterlerimiz olduğu için olaylara bakışımız da farklı oluyor. Kimimiz fazla gerçekçidir , kimimiz niyetini sevdasını daha romantik daha duygusal anlatır. Yapmamız gereken şey sanırım şu : O yazdıklarımızda sadece anlamak istediğimizi değil anlatılmak istenileni anlamak gerekir. Öz olarak şunu söylemek isterim ki ; madem sevdamız aynı ,madem aynı beyaz gelini bekliyoruz o durumda yapmamız gereken şey biraz daha anlayışlı olmamız gerektiği gibi biraz daha kalp gözü ile bakmaktır.. Yani birbirmizin kelimelerine takılmayalım.. Birbirimizi anlamaya çalışalım.. Sonuçta Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz burada ve bu konuda....
  Beğenenler:
  • ahmetcengiz, AZOR

Kardanadamemin abi hoşgeldin iyiki varsın
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

Konuyu Okuyanlar:
3 Ziyaretçi