| |
Bir kez söyleyeceğim arkadaşlar lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu konu kapandı ve üzerinde yorum yapılması forumda kirliliğe yol açıyor ... Sadece şunu bilin lütfen . Bizler bu forumun SAYGIN , GÜVENİLİR VE KALİTELİ olması için ne gerekirse yapıyoruz ve yapacağız.
Nacizhane köpürtülmeden doğru bilgiyi ve gerçekleşmesine yakın tahmini bir Kar sever olarak okumak istiyorum, evet çok üzgünüz çok sistem kaçırdık şuan trakya gömülü halde ama takdir Allahın. Emin ve Ahmet abi forumun renklerinden bunu kimse yatsıyamaz keşke 2 değerli tahminci abimiz için süreç bu şekilde ilerlemeseydi. Takdir elbette forum yönetiminin, son olarak Serkan abi bir kaç gün önce tarihin ötelendiğini ve sabırlı olunmasını ve 20 ocak sonrasını işaret etmişti. bu tahmin geçerli mi merak ediyorum. Serkan abiyi snowserkan yapan nokta arışı tahminleri bunu biliyoruz tahminleri tutmadığında yanıldığını çıkıp söylediğini de gördük biliyoruz. beklemedeyiz.
Az önce çok çılgın bir yolculuk yaptık minibüs ile tendürek dağı geçidinden 2644 metreden geçtik bir sürü tır yolda kalmıştı acayip tipi vardı
Tendürek geçidinden aşağıda Van’ın Çaldıran ilçesine ise muthiş bir kar yağmıştı ilçe merkezinde 1,5 metre civarı kar vardı tüm sokaklar dağ gibi kar ile kapanmıştı bir ilçe merkezinde gördüğüm en yoğun kar miktarıydı
Üstad lar,
Türkiye de bir bölgede veya ilde, belli bir gün veya saatte, "kar yağışı için minimum rakım" ı gösteren bir harita var mıdır ? Varsa web adresini bildirirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler...
Sizlere neşeli bir film tavsiye edeyim...
Arjantin yapımı bir film..." Yağmurdan Kaçarken" Arjantin de çok ünlü bir Hava Tahmincisi ve Sunucusu bir TV Kanalı na transfer olur ve ertesi gün havanın çok güzel olacağını duyurur....Ancak inanılmaz bir dolu yağışı, fırtına şehri vurur.. Adamcağız şehri terketmek zorunda kalır... Komedi tarzında bir film... Hoşça kalın :-)
(01-15-2024, 11:36 AM)Barbegazi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstad lar, Dostum şehir şehir ben bilmiyorum ancak şu linkte dünyanın tüm kayak merkezlerindeki hava durumu tahminleri yer alıyor. Örneğin Uludağ için girdiğinizde tahminle beraber gelen sıcaklık haritaları var. Bu haritalara ilave kar durumunu da veriyor. Aslında benzer ürünler GFS ve diğer tahmin modellerinde de var. https://tr.snow-forecast.com/
(01-15-2024, 01:08 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Sağol Kardeş im,(01-15-2024, 11:36 AM)Barbegazi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstad lar, Neredeyse yok yok ! Teşekkürler...!
(01-15-2024, 11:36 AM)Barbegazi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstad lar, Bunun için bir kaç yol var. Donma derecesini gösteren sinoptik haritalardan yola çıkacakın. Yada skew-t çıktılarından haritada istediğin noktaya tıklayarak 0 derece çizgisine denk gelen yüksekliği bulacaksın. İlk yol aşağıdaki haritalarda 0c izotermine denk gelen yüksekliği yine izobar çizgilerinden bulacaksın https://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/...ERIOD=&WMO= https://www.meteociel.fr/modeles/gfs/gre...e-0/3h.htm Yada aşağıdaki haritada türkiye üzerinde istediğin bir noktaya tıklayıp açılan skew-t görselinde 0 Derece çizgisini (kesik kesik çarpraz uzayan) bulup kırmızı eğri ile kesiştiği noktayı bulacaksın. https://www.tropicaltidbits.com/analysis...0500&fh=18
Serkan Üstad ım,
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim...Anlamaya çalışacağım :-) Çok zor konu bu meteoroloji...! Gölcük depremi öncesi yerbilimlerinin tamamını sallayan neredeyse yoktu...Ne kadar önemli olduğunun farkına vardı BELLİ BİR KESİM.. Hala büyük çoğunluk konuyu yukarıya havale ediyor...Halbu ki matematik , fizik, kimya vs...kuralları koyan zaten yukarısı....Bizlere beyin vermiş.. Yukarı havale etmek için vermemiş herhalde bu beyini... Neyse...! Nüfus arttıkça...şehirler Mega laştıkça...doğayı fazla zorladıkça meteoroloji bilimi de büyük bir süratle bazı beyinlerin dikkatini çekmeye başladı gibi geliyor bana.. Bu devirde...meteoroloji yi gözardı ederek bir şehir planlamasını herhalde yerbilimlerini de gözardı edenler yapar. Tekrar teşekkürler.. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |