Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Zerensefa ay çok şaşırdım demeyi okadar isterdimki amaaa tencre tava hep aynı hava hadi yine hayırlı kislarrrr?

(Son Düzenleme: 12-21-2025, 12:29 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Sistem olarak değil İstanbul'da kar için istim üstündeyiz biraz sabır 2-3 güne netleşmez Big Grin

Not: bu sistem gfs deki gibi gelirse Deniz etkisiyle dek yağışları çok artar çünkü deniz suyu sıcaklığı 15 derece gelen hava 3 derece olacak aman Allahım siz buharlaşması görün Karadeniz üzerimize yağar  ates

Lüten söyleyeceklerimi kişileştirmeyin ve yanlış anlamayın...Arkadaşlar her şeyden önce ben şu inançtayım : Evet geleni yorumlamaya çalışıyor arkadaşlar ANCAK biliyorsunuz ki her güncellemede birbirinin tam zıttı çıktılar gelebiliyor. O yüzden son 4 güne kadar büyük beklentiye ya da hayal kırıklığına bürünmeyelim. Hatta biliyorsunuz ki son 24 e kadar bize feyk atan çok çıktı gördük. Bu noktada ne insanları çok büyük beklentiye sokalım ne de karamsarlığa itelim bence. Aksi taktirde güvenilirlik azalıyor. Daha kötüsü yalancı çoban hikayesine dönüyor durum.. Sonrasında da bazı parazitlere gün doğuyor : Hani sen böyle demiştin çıkmadı modu başlıyor .Gerçek olan şu ki hepimiz dibine kadar kar delisiyiz. Ama deliliğimizin de gözümüzü kör etmesine izin vermeyelim. ZAMAN EN İYİ İLAÇTIR DOSTLAR.. BEKLEYELİM VE GÖRELİM

(Son Düzenleme: 12-21-2025, 01:52 AM, Düzenleyen: zerensefa.)

Benim tahminim istatistik temelli. %46.6 ihtimal ile güzel bir yağış alacağız dedim ve vade kısaldıkça haliyle veri netleşiyor. Yani ihtimal zaten bana göre %50 den az. Ama istatistikte unutmamak lazım ki %1 de olsa geçerlilik her zaman vardır. Örneğin sisteme 5 gün kala %10 ihtimal de desek bunun gerçekleşme payı yüzde 10 yani imkansız değil. Ben kendimi bu oran kadar beklentiye sokuyorum. İsteyen sistem kesin gelecekmiş gibi beklentiye de girebilir. Ama sonra birbirinize hesap sormaya kalkmayın.

Tekrar altını çiziyorum ben gfs modellerine göre tahminde bulunuyorum. Diğer modeller veya verileri tahmine dahil etmedim. Bu benim için tamamen deneysel bişey.
SUDAN ADAM

Hep yazıyorum sonra üyeliğim siliniyor ben burayı takip etmekten keyif alıyorum ama birilerinin kral çıplak demesi niye kabul görmüyor yıllardır anlayamadım siteye adını veren Serkan bey ayda yılda bir uyguyor çok garip emin hoca var azorda siteyi ayakta tutmak için çırpınıyor anlamadım gitti niye buranın adı snowserkan ayda bir yorum yapacaksa?yani işin özü kral çıplak arkadaşlar yine üyeliğim gidecek ama varsın olsun

@Snowselo Serkan hocamızın sağlığı daha önemli, biliyoruzki rahatsızlığından dolayı daha önce uzun bir zaman tahminlerine ara vermişti daha sonra malum sitede va sonrası kendisi bu siteyi kurarak aramıza dönmüştü ve tekrar biliyoruzki sağlığı yerinde olduğunda aramıza dönecektir.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Çilingozlu, Kartutgun, Snowsedat, snowserkan

Gfs gece güncellemesi 
Gfs tekrardan senaryoyu değiştirdi bence gene mükemmel senaryo sıcaklık sorunu bazı saatlerde var ancak tekrar değişecektir yağış 2 kat daha arttı
resimresim

(12-21-2025, 01:21 AM)Snowselo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hep yazıyorum sonra üyeliğim siliniyor ben burayı takip etmekten keyif alıyorum ama birilerinin kral çıplak demesi niye kabul görmüyor yıllardır anlayamadım siteye adını veren Serkan bey ayda yılda bir uyguyor çok garip emin hoca var azorda siteyi ayakta tutmak için çırpınıyor anlamadım gitti niye buranın adı snowserkan ayda bir yorum yapacaksa?yani işin özü kral çıplak arkadaşlar yine üyeliğim gidecek ama varsın olsun

@Snowselo kardeş her üründe her markada kurucular mı ön planda oluyor kardeş..Bak bakalım kaç tane forum sitesinde forum sahipleri dakika başı çıkıp bir şeyler yazıyor. Kral çıplak.. Kardeş birincisi burası krallık değil İkincisi kimse bir krala ihtiyaç duymuyor.  He seni de kimse burada zorla tutmuyor . Ne amaç güdüyorsun ki kovuldukça tekrar geliyorsun.
  Beğenenler:
  • snowserkan

Diyagramda iyi geldi ates
resim

Kar miktarı tahmini 
resim

(Son Düzenleme: 12-21-2025, 09:13 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleykum.. Hayırlı, Huzurlu, Sağlıklı ve Mutlu Sabahlarınız Olsun.. Keyifli Pazarlar Olsun..Sabahki GFS güncellemesine bakıp gününüzü berbat etmeyin.. Hep söyledim bu işin doğasında bunlar var ve olmayada devam edecek.. Güncellemede sistemi Ocak ilk haftasına ertelemiş...No panik, no üzüntü.. Biliyorsunuzki bugün pazar ve model çalıştırıcıları tatildeler... Yardımcı elemanlar görevdeler..Anlyacapınız bugünkü veriler fazla kaale alınmaz..Zaten daha önceleride bahsetmiş olduğum üzere beklenen BABA  sisteme son noktaları önümüzdeki pazartesi, Salı yada en geç  çarşamba akşamına kadar noktalar koyabileceğiz..Gardınızı düşürmeyin, ensenizi karartmayın.. Gördüğünüz gibi modeller bozduğunda ortadan kaybolan korkak biri değilim..Aksine böyle kötü durumlarda daha fazla bilgilendirmeler yapıyorum..Süreci takibe devam ediyoruz..Rahat olun ve asla panik yapmayın..Şu gerçeğide asla aklımızın bir köşesinden çıkarmayalım..Kim ne derse desin ALLAH'IN DEDİĞİ OLUR... thumbsup
resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
Akın, 62 Ziyaretçi