Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Trakya,marmaranın batısı ve kuzeyinde her süprize açık bir sistem yaşayacağız istanbulfa 1 gün kar diğer gün yağmur bille yağabilir bu akşamdaki görünümüyle

(02-19-2018, 10:03 PM)Fevzi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: italyanlar ellerini oğuşturmaya başlamıştır beklediler beklediler turnayı ğözünden vurdular.ama diyorumki ya dönerse.

İtalyanlar değilde İngilizler havya uçuyor şu an efsane soğukları kaptılar

Hiç belli olmaz o soğuk bize gelecek gelmeli.....

Biten bir şey yok henüz kararsızlık devam ediyor mutabık sağlanmadı 
Serkan hocanın da dediği gibi yarın çözülür 
Yorumlarını merakla bekliyorum

Serkan hocam zaten çok olumlu konuşmadı sanki ben öyle hissettim. Doğruya doğru sistemin merkezi olamayacağız. Şu saatten sonra en azından 1-2 kar alsak harika olur. Ecmwf batıladı gfs doğuladı. Ortada buluşurlarsa kar yok. Eğer gfs biraz daha ecmwfyr uyarsa 1-2 günlük kar alırız ve hiç yoktan iyi deriz başımıza koyarız. İnşallah serken beyin bildiği başka şeyler vardır dicem ama o da ao ve naodan yprumlamasını yaptı. 0a yaklaşmadığı için bize de yine çok mükemmel bir yol gözükmedi. İnşallah bizimde serkan beyin de dediği olur da 0a yaklaşır.

(Son Düzenleme: 02-19-2018, 10:24 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(02-19-2018, 10:15 PM)Snowhits Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biten bir şey yok henüz kararsızlık devam ediyor mutabık sağlanmadı 
Serkan hocanın da dediği gibi yarın çözülür 
Yorumlarını merakla bekliyorum

Aynen öyle,
Genel hareket,sinoptik görüntü artık kesin gibi.
Konumlamalarda %15 %25 değişim(doğulama,batılama) hala söz konusu
Yarın, %80 ne olacağını göreceğiz.

(Son Düzenleme: 02-19-2018, 10:23 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(02-19-2018, 10:18 PM)Snowlove sinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam zaten çok olumlu konuşmadı sanki ben öyle hissettim. Doğruya doğru sistemin merkezi olamayacağız. Şu saatten sonra en azından 1-2 kar alsak harika olur. Ecmwf batıladı gfs doğuladı. Ortada buluşurlarsa kar yok. Eğer gfs biraz daha ecmwfyr uyarsa 1-2 günlük kar alırız ve hiç yoktan iyi deriz başımıza koyarız. İnşallah serken beyin bildiği başka şeyler vardır dicem ama o da ao ve naodan yprumlamasını yaptı. 0a yaklaşmadığı için bize de yine çok mükemmel bir yol gözükmedi. İnşallah bizimde serkan beyin de dediği olur da 0a yaklaşır.

Sinan bey,
Yarın son hamleler bu sistemin akıbetini belli edecek.

Peki Serkan abi hiçbişey anlamayan biri olarak soruyorum kar yağmasa bile ay sonuna kadar hava soğuk mu olacak?

(Son Düzenleme: 02-19-2018, 10:33 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(02-19-2018, 08:42 PM)ahmetmsl Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey öncelikle tahminleriniz için ve bizim gibi insanları burada buluşturduğunuz için teşekkür ediyorum.
Bir sorum olacak,
Ecmwf ve Gfs güncelleme saatleri nedir Türkiye saati ile?

ECMWF: Sabah 09.00b(00z)
              Akşam 21.00 (12z)

GFS    06.30 (00z)
          12.30 (06z)
          18.30 (12z)
          00.30 (18z)

Şeklinde, Ahmet Bey

(02-19-2018, 10:27 PM)greenmile Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki Serkan abi hiçbişey anlamayan biri olarak soruyorum kar yağmasa bile ay sonuna kadar hava soğuk mu olacak?

Evet soğuk olacak kardeşim.

Konuyu Okuyanlar:
Snowsedat, 40 Ziyaretçi