Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Sohbet - Muhabbet....

(Son Düzenleme: 02-16-2019, 02:48 PM, Düzenleyen: zerensefa.)

Ne zaman bi sistem yaklaşsa aklıma şu video geliyor ya Big Grin Big Grin Big Grin

https://www.youtube.com/watch?v=aXy4KR6rRNc
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Burak1980, KardanadamEmin, Poyraz, Snowtime

(02-16-2019, 12:18 AM)Ftherdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tüm grup sakinlerine hayırlı aksamlar diliyorum.serkan bey merak ettigim bi konu var.internet ortamindada cokca rastliyoruz deprem ve hava olaylarinin birbiriyle baglantili olduguna.sizin bu konu hakkindaki görüsleriniz nedir.mesela istanbula kar yagmasi icin istanbul semalarini etkileyen sukadar metrekareler icerisinde bir depremin olmasi gerekiyor falan deniyor.hal böyle olunca da önümüzdeki sistemde istanbulun kar ihtimali yuksekse bu demek oluyormu ki kar yagisindan bir kac gun once bu metrekareler icerisinde bir deprem olacak.Belki biraz karmasik oldu bu yazi ama dusuncelerinizi merak ettim.Tabi fikri olan herkes yorum yaparsa sevinirim.
 Bahsettiğiniz fikrin çıkış noktasi Kadir Sütçü. Kendisi hava olaylarını, bulutları, yağışları, sıcakları hepsini depremlere bağlıyor. Bir yerde fırtına yada aşırı yağmur olursa burada deprem olacak o yüzden bu fırtına oldu gibi desteksiz tezleri var. Dünyanın bi ucundan bi ucuna kırmızı çizgi alıp bu alanda deprem olacak diye önceden bi duyuru koyar, o alan içinde deprem olursa ahanda bu yüzden ol der. Ben pekte gerçekçi bulmuyorum.
SUDAN ADAM

(02-16-2019, 12:35 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-16-2019, 12:18 AM)Ftherdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tüm grup sakinlerine hayırlı aksamlar diliyorum.serkan bey merak ettigim bi konu var.internet ortamindada cokca rastliyoruz deprem ve hava olaylarinin birbiriyle baglantili olduguna.sizin bu konu hakkindaki görüsleriniz nedir.mesela istanbula kar yagmasi icin istanbul semalarini etkileyen sukadar metrekareler icerisinde bir depremin olmasi gerekiyor falan deniyor.hal böyle olunca da önümüzdeki sistemde istanbulun kar ihtimali yuksekse bu demek oluyormu ki kar yagisindan bir kac gun once bu metrekareler icerisinde bir deprem olacak.Belki biraz karmasik oldu bu yazi ama dusuncelerinizi merak ettim.Tabi fikri olan herkes yorum yaparsa sevinirim.

İyi akşamlar,

Kesinlikle alakası yok.

Yer tabakasının km'lerce altında oluşan tektonik hareketlerin yani uygulanan kuvvetlerin yatay-dikey yönlü hareketlerinin hava ile hiç bir bağlantısı olamaz.

Yerin km'lerce altında birbirine kuvvet uygulayan levhaların kırılarak parçalanması, birbirlerinin altına ve üzerine çökerek dağılmasının yarattığı bu hareketin havanın durumu ile bağlantısı yoktur.

(02-16-2019, 05:14 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
 Bahsettiğiniz fikrin çıkış noktasi Kadir Sütçü. Kendisi hava olaylarını, bulutları, yağışları, sıcakları hepsini depremlere bağlıyor. Bir yerde fırtına yada aşırı yağmur olursa burada deprem olacak o yüzden bu fırtına oldu gibi desteksiz tezleri var. Dünyanın bi ucundan bi ucuna kırmızı çizgi alıp bu alanda deprem olacak diye önceden bi duyuru koyar, o alan içinde deprem olursa ahanda bu yüzden ol der. Ben pekte gerçekçi bulmuyorum.

Yorumlariniz icin teşekkürler.

Mesajını atış poligonuna taşı.

Nerden biliyorsun dek veya siklon olacağını bakayım?Smile

O Günlerde ne olacağını şimdiden hiç bir modelde göremezsin.

Sabah guncellemesi gfs icin geceye gore kotu balkanlara sikisip kaliyor

Ecmwf berbat hic bakmayin

Hakan Bey dikkat ediyorum 2-3 gündür her yazdığınız olumsuz.Gençler bilmez eskiden bizimkiler diye bir dizi vardı.Orda ki bir karakter "Bizim bi rahmetli vardı" diye başlayıp herkesin içini karartırdı...
Anlamadım totem mi yapıyorsunuz...
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • gunay75, kardelisi, mehmet karsever, Serhat, toprak1

Günaydın iyi haftalar Serkan bey son durum nedir bir arkadaşım meteoroloji de çalışıyor hafta sonu sistemi bizi pas geçecek diyor ama ben umutlanmak istiyorum ???

İsminizi bilmiyorum o yuzden hitap edemedim
İki senedir gosterip gosterip ama belli bir mesafede ama son dk bozuyorlar belliki bunu reyting icin yapiyorlar
Ne diyecegimide bilmiyorum moral bozduysam isteyerek olmadi k bakmayin

(02-19-2019, 09:42 AM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İsminizi bilmiyorum o yuzden hitap edemedim
İki senedir gosterip gosterip ama belli bir mesafede ama son dk bozuyorlar belliki bunu reyting icin yapiyorlar
Ne diyecegimide bilmiyorum moral bozduysam isteyerek olmadi k bakmayin

İsmim Burak.
Bu defa farklı olacak.Kışı güzel sistemlerle kapatacağız.Olumlu düşünmenin kimseye zararı olmaz.Müsterih olun.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • Burak1980, KardanadamEmin

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi