| |
Önümüzdeki haftaboyu sıcaklıklarla haşırneşir olmaya devam etsekde, haftanın sonunda serinleme molası yolda gibi...Ağustos ayının 4-5 inde yani pazar, pazartesi günlerinde serin ve yağışlı sistem beklentimiz oluştu, ayrıca akabinde yeniden ısınma ve ardından ayın 10 una doğru biryeni serin sistem GFS radarlarına ve modellerine girmeye başladı. Ağustos ayı şimdiden bakılırsa ilginç oluşumlara doğru ilerliyor. Haliyle ilerleyen günlerde tüm verileri takipteyiz, gelişmelere göre bilgilendirmeler yapılır.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
IRI MULTIMODEL (Ağustos - Eylül - Ekim)
![]()
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, MeteoForecast,
(07-20-2019, 12:20 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gelecek iki haftaya baktığımda cape değerleri düşük. Aksiyon beklemiyorum. Zaman zaman hava sıcaklığı mevsim normallerinde veya bazı günler düşük olacağa benziyor. Yağış geçişleri olacaktır. Gelecek iki haftada italya taraflarında aksiyon anlamında hareketlilik var gibi.Serkan bey ben anket günü yorumumu yapmıştım
(07-28-2019, 11:08 PM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07-28-2019, 10:49 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: IRI MULTIMODEL (Ağustos - Eylül - Ekim) Kısmen doğru okuyorsunuz. Burada kesin bir anomali verilmiyor. Sadece %'lik olasılığı var. Yani %45 ihtimalle normalin üzerinde veya altında olabilir gibi. (07-29-2019, 01:26 AM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07-20-2019, 12:20 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gelecek iki haftaya baktığımda cape değerleri düşük. Aksiyon beklemiyorum. Zaman zaman hava sıcaklığı mevsim normallerinde veya bazı günler düşük olacağa benziyor. Yağış geçişleri olacaktır. Gelecek iki haftada italya taraflarında aksiyon anlamında hareketlilik var gibi.Serkan bey ben anket günü yorumumu yapmıştım Dolunay hanım tebrik ederim. Tahminlere devam etmenizi temenni ederim. Özellikle kış aylarında.
İri ciktisini begenmedim acikcasi yurdumuz ve karadeniz havzasini tamamina sicak vermis bakalim ne cikacak gorecegiz
Bu arada 3 agustos sisteminde sure cok kisa ve sicakliklar 2-3 derece ancak dusuyor yagis ise az. Asgustos kalani daha hareketli gecebilir simdiden soyleyim İyi haftalar
(07-29-2019, 08:11 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İri ciktisini begenmedim acikcasi yurdumuz ve karadeniz havzasini tamamina sicak vermis bakalim ne cikacak gorecegiz 15 Ağustos'ta Eylül-Ekim-Kasım güncellemesi olacak birde ona bakmak lazım. Dediğim gibi bunlar sadece (%)'lik olasılığı tahminliyorlar. Ülkemizin büyük bir kısmı için %40-45 olasılıkla normal üstü olabilir demiş. Asıl tehlike Grönland için var. Eğer Ağustos büyük kısmı Afrika üzerinden bir atak alırsak sonunda yine bir Medicane siklon (Akdeniz siklonu) görürüz. Geçen sene Ege'yi teğet geçmişti hatırlarsanız.
Artık yaz mevsiminin 2 nci ayınıda geride bırakmak üzereyiz kaldı ağustos onuda gectikmi gelsin bizlerin havaları
Ankette kim hangi seçeneğe oy kullanmış?
Nedenlerini yazan olursa memnun oluruz.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Dolunay,
Bu sene ilginç bir sene basradan aldığımız ataklar orta anadoluyu geçemedi marttaki Afrika’dan gelen toz aşınımi haric bundan sonra Afrika’dan bir atak almadik, agustos ikinci yarısı ise gerçekten önemli Eylül’ün kaderini belirleyecek sizinde dediğiniz gibi Serkan bey bakalım afrikadan anadolumuza atak alacak mıyız ? Alçak basınç Avrupa ve İngiltere üzerinde ısrarcı ve oturacak gibi duruyor
30-3 sitemi icin rusya uzerindeki ab cok kuzeyde kaldi |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 7 Ziyaretçi |