Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 06-23-2020, 04:31 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Anadolu yakası başladı
resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, MaxZero, snowserkan

(06-23-2020, 02:49 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-23-2020, 02:44 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Erdoğan bu bulutlar Asperatus nadir görünürler.
Tehlike öncesi görünürler.

Türkçesi raf bulutuydu galiba Serkan bey

Erdoğan bey, Raf bulutu farklı bir bulut.
Asperatus yada Asperitas bulutu 2017 yılında bulut atlasına eklenen son bulut türü. 
Asperatus bulutundan bir önce eklenen bulut türü ise 1951 yılında cirrus intortus bulutu olmuştu. 

Asperatus bulutunu gördüğünüzde önce Besmele çekecek sonra ne yapabilirimi düşüneceksiniz.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, MaxZero, Selo70, volkan34tr

Fırtına tırı devirmiş
https://twitter.com/meteogreen/status/12...19328?s=09

Serkan abi Bayrampaşa da bugun 5 6 dk orta kuvvette anca yagmistir. 1 2 dk da ani ruzgar cikti o kadar. Serkan hortum parametresi haritasinda bugun Istanbulda hortum cikicagi yansimis haritaya. Ve bu hortumun super hucreden kaynakli da oldugu soyleniyo. Serkan abi bugun nerdeyse butun yonlerden gelen bulut ve kutleler gordum nerdeyse. Mesela havaya baktigimda sabah guneyli gibiydi sonra dogu oldu. Sonra guneydogulu oldu.Sonra bati oldu. Sonra guneybati oldu simdi dogulu gibi ust seviye bulutlari var. Yagis sirasinda dogu guneydogu bati guneybatili bulutlar cok hizliydi. Ozellikle son yagisin bitisinde guneybatidan gelen bulutlar zifiri karanlik yapti ani ruzgar cikti galiba dedim kutle olusumu olucak veya super hucre mi olusuyo dedim ama hicbisey olmadi. Serkan abi simdi radarda kutle yok. Kutlelerin yonu de belirsiz. Ilerleyen saatleede yarin ve sonraki gunlerde neasil bir tahminde bulunursunuz?
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, MaxZero, snowserkan, ThunderSnow, volkan34tr

(06-23-2020, 07:53 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi Bayrampaşa da bugun 5 6 dk orta kuvvette anca yagmistir. 1 2 dk da ani ruzgar cikti o kadar. Serkan hortum parametresi haritasinda bugun Istanbulda hortum cikicagi yansimis haritaya. Ve bu hortumun super hucreden kaynakli da oldugu soyleniyo. Serkan abi bugun nerdeyse butun yonlerden gelen bulut ve kutleler gordum nerdeyse. Mesela havaya baktigimda sabah guneyli gibiydi sonra dogu oldu. Sonra guneydogulu oldu.Sonra bati oldu. Sonra guneybati oldu simdi dogulu gibi ust seviye bulutlari var. Yagis sirasinda dogu guneydogu bati guneybatili bulutlar cok hizliydi. Ozellikle son yagisin bitisinde guneybatidan gelen bulutlar zifiri karanlik yapti ani ruzgar cikti galiba dedim kutle olusumu olucak veya super hucre mi olusuyo dedim ama hicbisey olmadi. Serkan abi simdi radarda kutle yok. Kutlelerin yonu de belirsiz. Ilerleyen saatleede yarin ve sonraki gunlerde neasil bir tahminde bulunursunuz?

Ömer üst seviyelerden soğuk akışının gerçekleştiği bir oluk vardı ve uzun süredir de üzerimizdeydi.
Bu oluk artık ömrünü bitiriyor.

Yarında muhtelif alanlarda geçişler olabilir.

Yarından sonra ise en az 1 hafta yağış yok.
Sadece İstanbul'da değil Marmara'nın neredeyse tamamında yok.

Temmuz ayı ile beraber yeniden üst seviye oluğu görünüyor.
Ama yarın hariç en az 1 hafta yağış yok

(Son Düzenleme: 06-23-2020, 10:42 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Bu arada süper hücre olmadı bugün ama multicell oldu.
Rüzgarın farklı yönlerden esmesi tamamen dikey hareketin kuvvetli oluşuyla alakalı.
Hava ne kadar çok yükselirse o kadarda kuvvetli düşüş yapar. dikey ve düşey hareket kuvvetliydi.
Çevreden merkeze doğru hareket eden hava dönen bir girdap oluşturur ve düşün hareket halinde döne döne ilerliyor.

Bu bulutta hiç görmediğim türden semada ince bir buz tabakası var sanki
resim

(Son Düzenleme: 06-24-2020, 12:58 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Sirrüs bulutu 4000 metreden 13000 metreye kadar varabilen yüksekliklerde bulunurlar.
ince buz kristallerinden oluşurlar.
Cirrüslerin şekil ve oluşumlarına göre bazı tür ve çeşitleri vardır.

Bu resimdekiler bükülmüş ve iç içe geçmiş cirrus intortus olabilir.

İstanbul Silivriresim

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi