| |
Haftasonu cumadan itibaren 3 boyunca Marmara geneli ve istanbul etkili yagislar alacak yanindada serinligi tuzu biberi olacak ki hafta sonu sicakliklar 25 in altini gorecek gibi yani sonbahara giris yapiyoruz artik
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Ekrem14, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, snowserkan, themuslim
(09-14-2020, 08:14 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Medicane yolda O kadar hassas bir noktada duruyor ki olabilir de olmayabilir de. Ayı çıkabilir Taş düşebilir. Akdeniz siklonları ben Akdeniz Kasırgaları diyorum genellikle Batı veya orta Akdeniz'de ve hemen hemen aynı noktalarda oluşuyorlar. Eğer GFS deki trof yani kuzeyden sündürülen kapalı düşük bölge biraz daha güneye kayarsa orada bir şeyler patlar gibi duruyor. Ama yok bu trough Sicilya'nın güneyine inemez ise bu durumda üst seviyelerde basit bir girdaptan öteye geçmez. Yapılacak tek şey GFS yi bir iki güncelleme daha takip edip bahsettiğim negatif eğimli trofun (güney doğuya bükümlü) hareketini takip etmek. Böyle ince nüanslarla belirlenen kaba bir fırtına için işkembeden konuşamıyorum. Ama hazır olan işkembeye sarımsaklı sirkeyi iyi dökerim. şimdi.. GFS ve ICON modelinde ki fark. ![]() GFS tamda Sicilya üzerinde patlatmaya çalıştığı için olmuyor. Ama ICON dediğim gibi güneye doğru sündürmüş. Bunu takip edeceğiz işte. Daha önce nerelerde patlamış bu tropik siklon benzeri Akdeniz siklonu? Tamda bugünlerde patlayacağı düşünülen noktada veya çok yakınlarında. Olabilir de, Olmayabilir de Çıkabilir de, Düşebilir de Trofu takip et Örümcek adam.... 2005 1982- 1995 2016
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Ekrem14,
Beklediğimiz gibi gelirse İstanbul da az çok etkilenir gibi. Bekliyoruz ama keşke gelmese.
Bir oncekinde gfs bile verdigi halde 2 gun kala yunanistanda firtina hizina dusup yok oldu dedigim gibi cok zor bir denklem gerceklesmesi
(09-14-2020, 09:41 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Beklediğimiz gibi gelirse İstanbul da az çok etkilenir gibi. Bekliyoruz ama keşke gelmese. Eğer beklenildiği gibi olursa kuvvetle ihtimal İstanbul etkilenir. Çünkü bu tür siklonlar kuzeyde ki ana parça ile birleşmek zorundadır. Çanakkale, Tekirdağ falan kesin etkilenir de İstanbul'da payına düşeni alır.
(09-14-2020, 09:44 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir oncekinde gfs bile verdigi halde 2 gun kala yunanistanda firtina hizina dusup yok oldu dedigim gibi cok zor bir denklem gerceklesmesi Tamamen katılıyorum. Ben yaklaşsın, heyecanı olsun isteyenlerdenim. Ama olmasına ihtimal veremiyorum. Olmaması da olmasından iyi elbette.
İnsanin daha dogrusu atmosfer tutkunlarinin icinde bir durtu var cozemedigim, kar yagmur ruzgar firtinlari gormek yasamak
İstemleri kelimelerle ifade edilemez. Benimde merak ettigim bir hadise ancak en ufak kara kutlesinde hiz kaybederken onunde mora girit gibi karalar varken izmiri bile gecip istanbula gelmesi zor, ben ihtimal vermiyorum. Bir oncekinde mgmg bile gaza gelip afet cagrisi yapti 40 km ruzgar ve guzel bir yagis aldik ve bitti.. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 5 Ziyaretçi |