| |
8 kasimda gelecek olan sistem daha sert gorunuyor sicakliklari 10 derecelere hatta altina cekebilir
Havada kirletici çok, YB yüzünden kirli hava baskı ile yer yüzüne hapsoluyor, özellikle coronanın olduğu dönemde dikkatli olunmalı.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, Keremburada, kral, Poyraz,
Çarsamba gunu kiyi egede Izmir aydin mugla ve balikesirin guneyinde kuvvetli saganak yagis bekleniyor
Pazar gunu sicakliklar bayagi dusecek gibi 12 - 14 derecelere dusecek gibi gorunuyor gelmekte olan sistemin etkili kismida carsamba persembe gunleri olacak
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, Keremburada, Poyraz, snowserkan, ThunderSnow,
Diyagramlar çıldırdı Amazonlar sanki ama hiçte inandırıcı gelmiyor İstanbul'un kuzeyi için geçerli olabilir bu diyagram
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, Keremburada, kral, Poyraz, snow41, Snowevren, snowserkan, succinct, ThunderSnow,
Hepinize iyi geceler.
Ben neredeyse 4 aydır Mersin/Bozyazı'daki yazlığımdayım. İl ve ilçemi kafa karışıklığı yaratmamak adına şimdilik buna göre ayarladım. Her sene olduğu gibi Bozyazı sıcak bir yaz geçirdi ve bu Eylül ortalarına kadar devam etti. An itibariyle Ekim'in son günlerini yaşıyoruz ve artık havaların burada -özellikle gece saatlerinde- serinlediği belirgin bir şekilde hissediliyor. Ancak şöyle bir sıkıntı var ki -gerek yazın gerekse Eylül-Ekim ayları için- hiçbir şekilde tatminkar bir yağış alamadık. İşin kötü tarafı hava tahminlerinde bu bölge için yağmur beklendiği günlerde bile bir damla yağış düşmedi (ki bu senelerdir aynı şekilde ilerliyor). Ben İstanbul'daki koronavirüs durumundan dolayı Kasım ayında da burada kalmayı düşünüyorum. Bu yüzden değerli tahmincilere bir sorum olacak. Anamur ve Bozyazı bölgeleri için Kasım ayı nasıl geçecek? Etkili yağışlar alabilecek miyiz yoksa yine yağışsız günler devam mı edecek? Şimdiden teşekkür ederim.
26 Ekim tarihi ile ilgili hiç tahmin yapmadım çünkü hiçbirşey görmedim.Meteoroloji baştan 5-20m verip sonra 0.1-2mm verdi...İçimden dedimki günlük güneşlik olacak.Bugünde istanbul böyle bir hava yaşadı.Genel müdürlükte nasıl bir tahmin sistemi oluştu inanın artık anlam veremiyorum....
Gelelim önümüzdeki günlere hemen hemen herkesin gördüğü 29 Ekim tarihinde gökgürütülü sağnak yağışla 28 ekim geç saatlerinden itibaren yağış almaya başlayacağız...Akdenizden giriş yapacak cephenin başta izmir civarlarına kuvvetli yağış bırakacağını tahmin ediyorum... İstanbul için ise 5mm civarında bir yağış bırakacağını ön gördüm... 30 Ekimde ise daha sakin bir şekilde 3-5mm yağış olabilir... 31 Ekimde ise cephenin ilk giriş gününden daha fazla yağış bırakabileceğini düşünüyorum.5-10mm Diğer günler için özellikle GFS hoplayıp zıplıyor...Açıkçası sağlıklı bir öngörüm oluşmuyor.Saygılar.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, hacimurat, Poyraz, Primavera, snow41, snowserkan,
(10-27-2020, 12:46 AM)Keremburada Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hepinize iyi geceler. Kerem iyi geceler, Kasım ayı ortalarına kadar benzer durum devam edecek gibi duruyor. Kasım ayının ortasından itibaren ise daha hareketli günler var ve yağışlar da başlamış olacak. Zaman zaman bize mevcut durum ile ilgili bilgi verirsin.
Çarşamba günü İstanbul, sisli olacak.Ardindan, yagmur yağacak.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 5 Ziyaretçi |