Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Hocam biliyorum tek veri herseyi vermeyebilir. Aslında forumda genel manada modellerle ilgili konu açılabilir. Kışın burda çok konuşulacak şeyler olur. Modeller hakkında en kısa zamanda bilgi verebilirseniz seviniriz hocam.. sağolun varolun. Bu arada wowturkey de artık yazmıyor musunuz? Buradasınız herhalde artık?
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

Boğaz çevrelerinde başlayıp Anadolu Yakası'nda devam edecek ve bayağı etkili olacağı benziyor
resim
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, snowserkan

Meteorolojik Uyarı
Tarih: 26 Temmuz 2018 Perşembe Saat: 11:30 Uyarı No: 562 Uyarı Kodu:  Normal

İstanbul'da Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Tahmin Merkezinde yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; bugün (26.07.2018) İstanbul'da görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (15-30 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
26.07.2018 11:30-26.07.2018 17:00
Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış
Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri
Uyarı Yapan Merkez
Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

hemen uyarıda geldi
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

kadıköyü es geçti galiba Huh Nea
  Beğenenler:
  • AZOR, MaxZero

Serkan bey merhaba

Yagisli ve nispeten serin hazirandan sonra temmuzda ayni dogrultuda bitiyor, agustos icin dusunceniz nedir? İlk hafta yine serin olacak gibi eylulde direk sonbahara mi gitecegiz yoksa yazi agustos ve eyluldr mi yasayacagiz?

Cevabini icin simdiden tesekkurler
  Beğenenler:
  • MaxZero, snowserkan

(Son Düzenleme: 07-26-2018, 04:51 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(07-26-2018, 12:19 AM)Ahmet Cgl Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam biliyorum tek veri herseyi vermeyebilir. Aslında forumda genel manada modellerle ilgili konu açılabilir. Kışın burda çok konuşulacak şeyler olur. Modeller hakkında en kısa zamanda bilgi verebilirseniz seviniriz hocam.. sağolun varolun. Bu arada wowturkey de artık yazmıyor musunuz? Buradasınız herhalde artık?

Eylül ayı ile birlikte, tabiri caizse hazır yemek yerine herkese yemek yapmayı öğreteceğiz.

Alıntı:Bu arada wowturkey de artık yazmıyor musunuz? Buradasınız herhalde artık?

Tabiki yazmıyorum Smile yazmayacağım da. <ys>

Orada yazmamak için burayı kurduk.

Eylül ayı ile birlikte bomba konular ve bilinmeyen bir çok ilginç konu ile bismillah diyeceğiz.

Nokta atışı tahminleri biz yapacağız.

Tarih, koordinat ve  yağışın etkisini nokta atışı ile söylemek bizim işimiz.

Tanıyan zaten bilir bizi, Bilmeyenler bu sene tanıyacak inşaallah. Smile

Üye olup yalnız bırakmayan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.  Clap

Hedefimize hep beraber yürüdük,yürümeyede devam edeceğiz... Ski

(Son Düzenleme: 07-26-2018, 02:23 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(07-26-2018, 01:38 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey merhaba

Yagisli ve nispeten serin hazirandan sonra temmuzda ayni dogrultuda bitiyor, agustos icin dusunceniz nedir? İlk hafta yine serin olacak gibi eylulde direk sonbahara mi gitecegiz yoksa yazi agustos ve eyluldr mi yasayacagiz?

Cevabini icin simdiden tesekkurler

Merhaba ersel bey,

Ağustos ayında da İskandinav yükseginin pozisyonunu koruyacagını, belki zaman zaman biraz daha güneye hareket edebileceğinin sinyallerini mevsimlik tahminlerde görüyoruz.

Bu durumda Ağustos ayında sıcaklıkların yurdumuzun kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında, güney kesimlerde ise 1 ila 3 derece üzerinde olacağını diğer yerlerde ortalamalarında kalacağını söyleyebilirim.

Yağış ise sadece Karadeniz bölgesinde ve ic anadolunun kuzeyinde normallerinin altında olacağını diğer yerlerde ise normaller seviyesinde gerçekleşeceğini söyleyebilirim.

Eylül için biraz erken fakat Eylül de güney kesimlerde yağış ortalama üzerinde olabilir.

Eylül zaten sonbaharın ilk ayı ancak bazen yazdan çalabiliyor.

Bu sene karakterine özgü bir Eylül olacak.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, ersel candan, KardanadamEmin, MaxZero, Xooner

5 Ağustos serin görünüyor, tabiiki bu GFS o güne kadar 40 takla atacaktır.....takipte kalalım bakalım. Smile
resim
  Beğenenler:
  • AZOR, ersel candan, MaxZero, volkan34tr

Herkese merhaba. Beni tanıyan-tanımayan varsa ben Keremburada (ismim değişecek Smile ). Emin abi sağolsun bu siteye üye oldum. Birlikte çok güzel zaman geçireceğiz inşallah. Wink
Kar candır, gerisi yalandır.

Konuyu Okuyanlar:
3 Ziyaretçi