Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(10-07-2018, 01:06 PM)Reis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey umman denizindeki tropikal siglonun bize etkisi olurmu.Teşekkürler.

Reis, bize çok uzak ve arada Suud çölleri var.
Bizi etkileme ihtimali %0
  Beğenenler:
  • mehmet karsever

Akdeniz'de geçen haftadaki fırtınadan sonra deniz suyu sıcaklıkları da büyük değişimler oldu Akdeniz'in doğusunda batısındaki deniz suyu sıcaklığı ile ortasındaki deniz suyu sıcaklığı arasında 5 derecelik farklar olustu.

resim

Ayın 2nci yarısından sonra üst seviye soğukları aşağı enlemlere inmeye başlıyor. Ayın 21 inden sonra ülkemiz kuzeybatısından soğuklar ve yağışlar giriş yapacak..
resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, sahinok, Serko, snowserkan

Dünya tekrardan tersine döndü İskandinav kıyıları yazdan kalma günler yaşayacak pastırma  sıcaklarını biz değil onlar yaşayacak

resim

(Son Düzenleme: 10-08-2018, 02:49 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Haftamız Bol yağışlı

resim
resim
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, snowserkan

Mgm veriuor ama modellere gore cok az 2-5 mm civari, ekim ayi yagissiz basladi sanirim beklenen son bahar yagislari kasima yada ekim sok haftasina kalacak
  Beğenenler:
  • snowserkan, Xooner

(10-08-2018, 03:08 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mgm veriuor ama modellere gore cok az 2-5 mm civari, ekim ayi yagissiz basladi sanirim beklenen son bahar yagislari kasima yada ekim sok haftasina kalacak

20'sinden sonra inşaallah.

Sayfa başında yazdıklarım bu hafta olması muhtemel beklentiler thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, cheshire, ersel candan, KardanadamEmin, Xooner

Arkadaşlar, kim ne derse desin, geçtiğimiz haftalardaki yoğun tempodan güç azaltmış olanve bir süredirde dinlenme moduna girmiş olan atmosfer artık bu moddan çıkma ve yeniden hareketli tablolarının tekrarı için en erken tarih olarak bizce ayın 21 inden sonra sahalara dönüş yapacağı artık modellere yansımaya başlıyor. Birkaç gündür modellere ve diyagramlara bakmıyorum, çünkü verimli ve beklenen tablolara uzak görüntü yaklaşık bir haftadır atmosferin sessizliğinden anlaşılıyordu. Kutuplardaki soğuma artık gözle görülür bir çerçeve çizmekde. Bu soğuk kümeleşmesi haliyle  kaçaklarınıda beraberinde getireceğinden aşağı enlemlere partisel dalgalar halinde ilerleme eğilimleri gösterebilecek. Mevsimsel döngü zaten artık zaman ölçüsü bakımından müsait koşullar oluşturmasına yardımcı olacağı kanısındayım.Sibirya yükseği ve Azorun konumu, bu sene hafif el nino beklentisine göre aktif pozisyon alması muhtemel olacağından hep söyleriz, yine söyliyelim,o sene, bu sene olacağını düşünüyoruz. Yaz aylarından bugüne değin bu tezlerimizi çürütecek herhangi bir olumsuzluk şuana kadar görülmedi. Daha detaylı bilgiler ve açıklamalar ilerleyen zamanlarda gidişata göre yapılacaktır. thumbsup    http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png    http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gen...tanbul.gif     http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/pr..._small.gif
  Beğenenler:
  • adakar, Face2Face, sahinok, snow41, Xooner

Emin bey paylastiginiz diyagram gibi olmaz insallah cunku ayin 24 une kadar elle tutlur bir yagis yok, ben haftanin bu ikinci yarisi olacak yagislari  pek tatmin edici olacagini dusunmuyorum, umudum Serkan beyin de ifade ettigi gibi 23 u sonrasi, gerci 23de bile sistem alsak ekimi yagissiz yemis olacagiz ya neyse kismet diyelim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

(Son Düzenleme: 10-08-2018, 09:00 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Benim bahsettiğim, haftaortasından itibaren yağışların olacağı ve haftasonuna değin uzun soluklu süreceği, bir diğer uyarımda zaten yazmış olduğum gibi ayın 21 inden sonra olacaklar, yani etkili yağışlar ve soğuk havalar.b
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Serko, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
3 Ziyaretçi