Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Serkan Eylül ayına işareti çakmış üst atmosfer ver mehteri diyor.
  Beğenenler:
  • adakar, Barbegazi, Enginist, Serkofb

Mgm den Alinti

Marmara Bölgesi'nde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer
Marmara Bölgesi'nde 25.08.2022 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik'te yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa sureli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
25.08.2022 00.00-25.08.2022 23.00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış
  Beğenenler:
  • mehmet karsever, snowserkan, volkan34tr

İcon dedigim gibi gfsye gore cok daha basarili radarda anlik durum icon haritasina cok benzer

resim

Birkac gun oncesinde zaten tahminci arkadaslar carsamba persembeye dikkat demislerdi ve bu geceden itibaren aksiyon basliyor
  Beğenenler:
  • mehmet karsever

Mutlu Akşamlar.
Günler öncesinden bahsetmiş olduğum Eylül ayı ilk haftası serin ve yağışlı havalara hazırolun,sıcakdan ve nemden bunalanlara  müjdemi isterim paylaşımım buakşamki güncel GFS modellerinde boy göstermeye başladı..Evet arkadaşlar Eylül ayı genelinde bu tip ataklar almaya devam edebiliriz..Pastırma sıcakları ise Ekim'de olabilirsede artık sıcaklık kırılmaları ve nem olayları daha bir etkisizliği önplana çıkacağını söyleyebilirim..Ufakdan takipler başlamıştır, yeni sezonumuz şimdiden hayırlı olsun, inşaALLAH... thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim

@KardanadamEmin bey buralardaysa kisa hazirlik basladi

resim

Ve beklenen kuvvetli yagis gelmek uzere firtina ve gokgurultuleri simsekler var

Radarda sanki Gemlik Körfezi merkezli bir göz oluştu.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, mehmet karsever, Ümittt, volkan34tr

Yağışlar cuma akşamına kadar aralıklarla devam edecek ağırlıklı anadolu yakası 3 günlük toplam yağış miktarı yer yer 100 kg geçecek
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, volkan34tr

(08-18-2022, 11:37 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eylül 1 haftası büyük bir serinleme beklentim var

Eğer bu şekilde Karadeniz'e ulaşırsa büyük felaket olur deniz suyu sıcaklığı üst düzeyde tepkime korkunç boyutlara ulaşır.resim

Ben bu Eylül ilk haftasını çok sevdim, nedense?  İlk serin ve bol yağışlı atağımız hayirlı olsun..Her türlü aksiyonun içinde olacağı heyecanlı bir süreç yaklaşıyor..Takibe aldık.. thumbsup 
resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi