Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 10-15-2018, 10:34 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-15-2018, 12:01 AM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnşaallah öyle olur. Bizi umutlandırmayın fazla yine de Smile çok kar yağarsa hep beraber seviniriz yağmazsa da en azından beklentiye girmemiş oluruz Smile

Umutlanalım ve beklentiye de girelim. 

Bir şeyleri görmesem böyle konuşmam.  thumbsup
Beklediklerimiz daha erken gelecek bu sene.

Hissiyat ayrı bir şey. 
Beklediğim bir sistem değil, Genel patern bizi işaret ediyor.

Hadley cell'de ekvatora esen ticaret rüzgarları vardır. onlar bu sene aktif değiller.

Birde hadley hücresinin üzerinde 30-60 derece enlemlerinde esen batı rüzgarları vardır.jet  akımlarını taşıyan.

İşte bu batı rüzgarları bu sene atlantik üzerinde oldukça aktif önce batıya sonra kuzeye yönleniyorlar.
Geçen sene ABD üzerinde aktifti bu rüzgarlar bu sene daha doğuda aktifler.

İzlanda ve AZOR Üzerinde oluşan yarı kalıcı dinamik basınç alanlarının hareketlerini belirliyorlar.
Bu rüzgarların daha doğu da ve kuzey'e esmesi AZOR YB Alanının daha aktif olmasını sağlıyor.

Kutuplar üzerinde şiddetlenen ve biriken soğukların doğuya itilmesine yol açıyor.
Soğukların doğuya hareketi bizi daha şanslı kılıyor çünkü polar girdabın güneye hareketi daha doğuda gerçekleşiyor.

Daha çok yazarım ama şu an zamanım yok. 

Bu sene farklı olacak, hissiyat değil veriler konuşuyor. thumbsup Smile

(10-15-2018, 12:01 AM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnşaallah öyle olur. Bizi umutlandırmayın fazla yine de Smile çok kar yağarsa hep beraber seviniriz yağmazsa da en azından beklentiye girmemiş oluruz Smile

Şahin bey, merak etmeyin, bizimkisi şimdilik sert serin hava ve yağış tahminleri yapıyoruz, KAR GELİYOR, henüz demiyorum, zaten dememizede daha zaman var...Benim gibi bir KARDANADAM'ın  yazın ve akabindeki sonbaharda yağmur tahminleri yapması yürekleri paralıyor olsada, bu içler acısı halime yinede şükrediyorum. Hem havaseveriz, hemde KARSEVER olmak böyle birşey işte...Ha buarada beklentiler için hepimiz takipteyiz, umutlandırma yok, beklentiler ilerleyen zamanlarda olabilir... Dash Spiteful Smile thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Captmehmet, sahinok, snow41, snowserkan

Forum costukca cosuyor ve taraftar sahada Smile

Ben sahsim adina ekimden cok sıkildim bir an once bitip kasima girelim, ekim son hafta iyi gececek gibi umarim yagislar da tatmin edici olur , lokal yagislar haric bekledigim son bahar yagislar henuz gelmedi, Serkan bey kasim ayi ici bir sicak atak devaminda soguk donem yani pastirma yazi bekliyorsunuz gibi algiladim dogru mudur?
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, sahinok, snowserkan, ThunderSnow

(10-15-2018, 09:07 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Umutlanalım ve beklentiye de girelim. 

Bir şeyleri görmesem böyle konuşmam.  thumbsup
Beklediklerimiz daha erken gelecek bu sene.

Hissiyat ayrı bir şey. 
Beklediğim bir sistem değil, Genel patern bizi işaret ediyor.

Hadley cell'de ekvatora esen ticaret rüzgarları vardır. onlar bu sene aktif değiller.

Birde hadley hücresinin üzerinde 30-60 derece enlemlerinde esen batı rüzgarları vardır.jet  akımlarını taşıyan.

İşte bu batı rüzgarları bu sene atlantik üzerinde oldukça aktif önce batıya sonra kuzeye yönleniyorlar.
Geçen sene ABD üzerinde aktifti bu rüzgarlar bu sene daha doğuda aktifler.

İzlanda ve AZOR Üzerinde oluşan yarı kalıcı dinamik basınç alanlarının hareketlerini belirliyorlar.
Bu rüzgarların daha batıda ve kuzeye esmesi AZOR YB Alanının daha aktif olmasını sağlıyor.

Kutuplar üzerinde şiddetlenen ve biriken soğukların doğuya itilmesine yol açıyor.
Soğukların doğuya hareketi bizi daha şanslı kılıyor çünkü polar girdabın güneye hareketi daha doğuda gerçekleşiyor.

Daha çok yazarım ama şu an zamanım yok. 

Bu sene farklı olacak, hissiyat değil veriler konuşuyor. thumbsup Smile

serkan bey sizi yıllardır takip eden biri olarak evet birsey görmezseniz söylemezsiniz sizin tahminlerinizi paylaşımlarınızı takip ediyorum artık hayırlısı diyelim bekleyelim

(10-15-2018, 09:33 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Şahin bey, merak etmeyin, bizimkisi şimdilik sert serin hava ve yağış tahminleri yapıyoruz, KAR GELİYOR, henüz demiyorum, zaten dememizede daha zaman var...Benim gibi bir KARDANADAM'ın  yazın ve akabindeki sonbaharda yağmur tahminleri yapması yürekleri paralıyor olsada, bu içler acısı halime yinede şükrediyorum. Hem havaseveriz, hemde KARSEVER olmak böyle birşey işte...Ha buarada beklentiler için hepimiz takipteyiz, umutlandırma yok, beklentiler ilerleyen zamanlarda olabilir... Dash Spiteful Smile thumbsup

Emin bey sizinde paylaşımlarınızı beğenerek yıllardır takip ediyorum serkan beyin ve sizin tahmin ve paylasımlarınızında buyuk cogunlugunun tuttuğunu ve cıktıgını biliyorum inşallah yine tahminleriniz biz kış severler kar severler için güzel unutulmaz bir kış olması dileklerimizle diğer tahminde bulunan arkadaşlarda alınmasınlar onların tahmin ve paylasımlarıda tabiki bizler için önemli
ozaman serkan bey ve emin bey şimdi ilk durağımız ayın 22-23 ü gibi sonrasındada ayın 29 undanda cumhuriyetimi kutlayacağız Smile
peki sizlere bir sorum olacak paylaşımlarınızda sıcaklık olarak net birsey söylememişsiniz yada ben kaçırmışta olabilirim ayın 22 sindeki ve 29 undaki yağışlı ve soğumada İstanbul kac dereceleri görür paylaşımlarınızdan anladığım kadarıyla 15 lerin altını görücez gibi değlmi
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, sahinok, snowserkan, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 10-15-2018, 11:06 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-15-2018, 09:34 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Forum costukca cosuyor ve taraftar sahada Smile

Ben sahsim adina ekimden cok sıkildim bir an once bitip kasima girelim, ekim son hafta iyi gececek gibi umarim yagislar da tatmin edici olur , lokal yagislar haric bekledigim son bahar yagislar henuz gelmedi, Serkan bey kasim ayi ici bir sicak atak devaminda soguk donem yani pastirma yazi bekliyorsunuz gibi algiladim dogru mudur?

Ersel bey, Kasım ayının ilk 8-10 gününde İspanya-İtalya arasına inen kopuk alçaklar yada genelde kullandığım gibi cut off alçakları olacağını düşünüyorum.

Nedeni; Hazar gölü civarında genişleyen Yüksek hakimiyeti ve AZOR Civarında çok genişleyemeyen Yüksek hakimiyeti olacak.

Aynı yöne dönen iki tekerlek arasında sıkışan ve güneye zorlanan kopuk alçaklar İtalya-İspanya arasına inecek.

İşte bu dönemde Hazar yükseği ile Akdeniz'in batı ucuna inen AB Alanı'nın bizim güneyimizde ki konturları yada izobarları diyelim aynı yöne hareket gösterecekleri için güneyden sıcak taşınımı beklemek doğru bir düşünce olur.

Bu söylediklerim ilk 8-10 gün için beklenebilir.

Sonrasında ise; Engelleyici özelliği olan Hazar yükseği, 10-20 Arasında biraz daha kuzeye hareket göstereceği için İtalya-İspanya arasına inen troff bölgeleri Ülkemizin batısına kadar sokulacaktır.

İşte bu dönemde Özellikle Batı bölgeler hem soğuk hemde yağış anlamında biraz daha şanslılar.

Troff diyorum devamlı bilmeyenler olabilir.

trofları oluklar gibi düşünün. Üst seviyelerde ki yükseltiler ve çukurlukları hayal edin.

İşte bu troflar birer çukur bölgeleri ve çukur alanlara oluklardan yol inşa edilerek yada kanallar inşa edilerek taşınan hava akımları gibi düşünün.

(10-15-2018, 09:37 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan bey sizi yıllardır takip eden biri olarak evet birsey görmezseniz söylemezsiniz sizin tahminlerinizi paylaşımlarınızı takip ediyorum artık hayırlısı diyelim bekleyelim

Teşekkürler,
Evet Hayırlısı ne ise o olsun inşaallah,

(10-15-2018, 09:44 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-15-2018, 09:33 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Emin bey sizinde paylaşımlarınızı beğenerek yıllardır takip ediyorum serkan beyin ve sizin tahmin ve paylasımlarınızında buyuk cogunlugunun tuttuğunu ve cıktıgını biliyorum inşallah yine tahminleriniz biz kış severler kar severler için güzel unutulmaz bir kış olması dileklerimizle diğer tahminde bulunan arkadaşlarda alınmasınlar onların tahmin ve paylasımlarıda tabiki bizler için önemli
ozaman serkan bey ve emin bey şimdi ilk durağımız ayın 22-23 ü gibi sonrasındada ayın 29 undanda cumhuriyetimi kutlayacağız Smile
peki sizlere bir sorum olacak paylaşımlarınızda sıcaklık olarak net birsey söylememişsiniz yada ben kaçırmışta olabilirim ayın 22 sindeki ve 29 undaki yağışlı ve soğumada İstanbul kac dereceleri görür paylaşımlarınızdan anladığım kadarıyla 15 lerin altını görücez gibi değlmi

Snow41 değerli görüşleriniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Burada hepimiz aynı sepetteki yumurtaları paylaşıyoruz, burada ayrımcılık, gayrımcılık yapılmıyor, burada herkesin görüş ve yorumlarına değer veriliyor, kimse kimseyi tahminleri ve yorumlarıyla dışlamıyor. Yıllardır arzuladığım ve görmek istediğim ortam tamda buydu...Burası ismi lazım değil forum gibi kaynayan bir kazan değil, sakin, huzurlu, bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı, aynı duyguların paylaşıldığı, lahana, pırasa, ayva, ıspanak gibi ürünlerin sergilenerek tahmin yapılmadığı, mahalle dedikodularının , çekiştirmelerin, tiyatro ve komedi dizilerinin çekimlerinin yapılmadığı, sataşmalarla, alaycı kisvelerle, kişilik bozukluklarının olmadığı, insanlık, sevgi ve saygının önplanda olduğu, insanların birbirlerine hatalarının yüzlerine vurulmadığı, kınanmadığı, küçük düşürülmediği, üstadlık, liderlik egolarının para etmediği elit bir forum. Burada olmak ayrıcalıktır, kıymet bilelim dostlar.... thumbsup thumbsup thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, Captmehmet, snowserkan

Lütfen bana bunlarla gelsinler..... Smile Spiteful thumbsup     http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-384.png?0

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Enginist, Face2Face, Xooner, Yağmuradam

Bu sefer şakası yok herhalde inşallah
  Beğenenler:
  • snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
14 Ziyaretçi