Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Sabah ve öğlen sinoptikleri arasında büyük fark olmaması bizi umutlandıracak tek nokta,ama şunu söyleyeyim bu sene model takibi gerçekten sabır istiyor.
Sabah gfs
resim
Öğlen gfs
resim

KardanadamEmin abi ciddi ciddi Aralıkı kapatıyoruz . Yanlış anlama ama durum gerçekten vahim. son bir umut 30 Aralık sonrasına kaldık sabah gösteren model 13 güncellemesinde biraz daha soğuğu çekti . Beklentimiz hep aynı ama Aralık da gidiyor yani. Ocak ilk haftaya doğru gidiyoruz onu da es geçersek o hani diyorsun ya ocak 15 den sonrasına başladılardı diye böyle giderse onu diyenler haklı çıkacak. inşallah haklı çıkmazlar biz Ocak gelmeden beklentileri karşılayacak güzel bir kar örtüsü alırız
  Beğenenler:
  • AZOR, SinemSahin, Ümittt

(Son Düzenleme: 12-18-2022, 02:37 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Aralık ayını bence tartışmaya gerek yok , son haftayı saymazsak aralik neredeyse tamamı mevsim normalleri üzerinde hatta birkaç gün mevsim normalleri 10-12 derece üzerini kapattık , koca ay sadece bir tane adamakıllı yağışılı sistem aldık aralık verileri geldiğinde paylaşırım ama son yıllarda yaşanan en kötü aralıklardan diyebilirim umarım ayin son birkac gunu beklediğimiz sistem bozulmadan bol yağışlı şekilde gelir

(Son Düzenleme: 12-18-2022, 02:54 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

6 saatte bir kılık değiştiren modellere bakıpda yinede Aralık için olumsuz düşünülmesine ben kim ne derse desin, dün ne kadar karşıysam, bugünde ve gelecekdede hep kesinlikle karşıyım, ve karşı olmayada devam edeceğim.Bekleyelim göreceğiz..Ben haksız çıkarsam herkes üzülecek, ben haklı çıkarsam herkes sevinecek..Nokta... thumbsup

(Son Düzenleme: 12-18-2022, 10:35 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

AO ve NAO, Herşey yolunda mesajı vermeyi sürdürüyor..endeksler gayet umut verici.. thumbsup Salı akşamına kadar bu görüntülere modellerde uyum sağladığında burada çok başka bir neşeli ortam oluşacaktır..Diyagramlarda şuana kadar bozulmadı..Salı akşamı ECMWF modelleri büyük ölçüde işin noktasına varmasına yardımcı olacaktır..Takibe devam.. thumbsup 
resim

resim

https://twitter.com/nadirsahneler/status...U5f0Q&s=19

Adettendir efsaneyi anarak siteyi selamlayalim.

Bol karlı bir sezon olur inşallah.

selamun aleyküm dostlar. sitenin müdavim takipçisi olarak bu sene ilk kez yorum yazıyorum. buradaki ustalar kadar bilgim yok ve onlar varkende ukalalık yapacak değilim. Onları merakla izliyorum son bir kaç senedir olduğu gibi. şu ana kadar kış mevsimi şartlarından bahsedemiyoruz Marmara ve bir çok yer için. eskiden kasımlarda bile bir iki defa kar yağdığına şahit olurduk ancak son 20 senedir 2001 kasımı aklımda kalmış son kar yağdı diyeceğim.90 larda 96 kasımını hatırlarım baya güzel kar yağmıştı. aralık öyle değildi aslında illa kar görürdük. ancak küresel ısınma yada ne ise artık sebebi aralıkta kasım olma yolunda. ama geçmiş kışlarda şunu görmüştük aralıkta hele başı yada ortasında kar yağdığında kışı n kalan kısmında pek bişi olmuyordu.2015 in 31 aralığı efsane kar almıştık ama sonrasında doğru düzgün sistem olmadı. geçen sene 13 mart ve 19 mart sistmelerini görünce yol uzun diyor umutlanıyorum. Rabbiimiz bu zor ekonomik şartlarda fakir fukarayıda gözetiyor diyorum. doğal gaza biraz dokununca faturalar ortada. Ama tabiki hamdu senalar olsun halimize. Karda berekettir. Güzel ve bereketli bir kış sezonu geçirmek ümidi ile. takibe devam.saygılar,

(Son Düzenleme: 12-19-2022, 03:43 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Bu tür sistemler kolay kolay gelmez  blokaj olacak birde  Karadeniz'den dekler akacak, tadından yenmez gece güncellemesinin gösterdikleri bize ümit veriyor ancak bu sinoptiği 240 saatin içinde görmeliyiz dün itibariyle 3 yöne gidebilirdi sanırım iki gün içinde bunu ikiye indirebiliriz..... ya bu şekilde gelecek ya da ülkemizin doğusundan bizi teğet geçecek. ates ates 
Geçen hafta yılbaşı karlı geçebilir demiştim  Tongue
resimresim

Toplam kar yağışı 
resim

Gefs kontrol kutupları indirdi
resim

Arkadaşlar günaydın sabah güncellemesi 31 Aralık -4 Ocak arası bizi yine mutlu edecek görüntüler sunmuş ancak ondan ziyade yazmamın sebebi yaklaşık 4-5 gün önce bugun için ilk kar resmi paylaşacağım demiştim sıcaklık 9-10 derece bahsedildiği için ancak beklenen yağış tahminlerin altında kaldı dün geceden beri bir yağış var ancak çisenti şeklinde devam ediyor. Bulunduğum yerde en yüksek rakım 1330 olduğu için kar olur diye düşünmüştüm kar görene kadar gidecektim ancak şu an ilk uludağ canlı kameralarına bakarak karar vereyim dedim ama oteller bölgesi 1700 rakımda kar yok bir kez daha şaşkınım . Allah yardımcımız olsun . İnşallah sistemler silselesi yakındır ancak yüksek dağlarımız bile bomboş . Uludağ zirve 2500 civarıydı sanırım zirvesinde var ancak kayak merkezinin olduğu kısım 1700-1800 rakımlarda kar yok şu an . ciddi bir soğuk var dışarıda yani bizim için 10 derece uludağ da 1-2 falandır heralde.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, SinemSahin, Snowsedat, snowserkan

https://kocaeliyiseyret.com/Kamera/Index...pe-zirve/9 KAR İZLEMEK İSTEYENLERE TAVSİYE EDERİM
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, SinemSahin, Snowsedat, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
taboo1, 37 Ziyaretçi