| |
Selamün Aleykum.. Hayırlı, Huzurlu, Sağlıklı ve Mutlu Sabahlarınız Olsun.. CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN..GFS sabah güncellemesi 28-29 una ilk sistemi indiriyor..31 ARALIK gecesi KARLI bir İstanbul diyor..Kıyılarda KARlakarışık yağmur ve KAR rakım yükseldikçe örtülük KAR olacağa benziyor.. Ayrıca Giritte bir alçak basınç oluşumu görüyor gibiyim..995-1000mb ilk bizi uçurur..Biraz daha oturmalı.. Takipteyim..
![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, BABA, barçın52, Bokers, Burak1980, DeMo, Əspəranza34, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Poyrazkarayel, Serham79, Snowsedat, snowserkan
Arkadaşlar GFS YILBAŞI SİSTEMİ nden sonra hemen akabinde kısa bir mola ve ayın 2 sini 3 üne bağlayan gece bir diğer sistem daha iniyor..Bu biraz daha güçlü bir sistem gibi duruyor..Değişimlere karşı sıkı takibe devam ediyoruz..Ayrıca sonrasında GODZİLLA adını verdiğimiz çok daha güçlü oluşumlar var..Vade var olumlu yada olumsuz hertürlü değişim söz konusu olabilir.. Bilgilendirmeler yapılır..
![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, DeMo, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Snowsedat, snowserkan
Son güncel verilere göre maalesef haftasonu İstanbul'un kıyı kesimlerine kar ihtimali görünmüyor. Dahası çok daha etkili bir yağış görünen 1-4 Ocak arası dönemde de sıcaklık sorunu nedeniyle yine yağışların İstanbul özelinde iç kesimlerin yüksekleri hariç yağmur ağırlıklı olacağı şu anki verilerde görünüyor. Sonuç olarak dağ fare doğurdu eğer bu gidişat 180 derece değişmezse...Umarım bugün yarın gibi 1-4 ocak sisteminde büyük değişimler olur, yoksa haftasonu çok soğuk ama karsız olacak o kesin gibi.
Arkadaşlar GEM GÜNCELLEMESİ YILBAŞI SİSTEMİ için çok iyi geldi..Siz keyfinizi bozmayın.. Herşey yolunda..
Beğenenler:
• adakar, DeMo, hacimuratt, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Snowsedat, snowserkan
(12-26-2025, 08:44 AM)zemherir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Son güncel verilere göre maalesef haftasonu İstanbul'un kıyı kesimlerine kar ihtimali görünmüyor. Dahası çok daha etkili bir yağış görünen 1-4 Ocak arası dönemde de sıcaklık sorunu nedeniyle yine yağışların İstanbul özelinde iç kesimlerin yüksekleri hariç yağmur ağırlıklı olacağı şu anki verilerde görünüyor. Sonuç olarak dağ fare doğurdu eğer bu gidişat 180 derece değişmezse...Umarım bugün yarın gibi 1-4 ocak sisteminde büyük değişimler olur, yoksa haftasonu çok soğuk ama karsız olacak o kesin gibi. Bunu gfs nin bir kaç modeline bakarak mı karar verdin yoksa altını destekleyecek başka açıklamaların varmı kardeşim.
Sonsuza DEK
Arkadaşlar ICON da Süper bir modelleme..Siz ne kadar olumsuz model varsa ısrarla bulup, buraya getirenlere bakmayın, keyfinize bakın..Bu modellere bakın ve sonucun ne olacağını daha iyi değerlendirecek siniz.Moral bozmak için KAR TAHMİNLERİ sayfasında ısrarla KAR yağmayacak tahminleri yapılmaya çalışılmasının değerlendirmelerini siz saygıdeğer gerçek KARSEVERLERE bırakıyorum..
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, DeMo, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834, Snowsedat, snowserkan
(12-26-2025, 08:56 AM)Ftherdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-26-2025, 08:44 AM)zemherir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Son güncel verilere göre maalesef haftasonu İstanbul'un kıyı kesimlerine kar ihtimali görünmüyor. Dahası çok daha etkili bir yağış görünen 1-4 Ocak arası dönemde de sıcaklık sorunu nedeniyle yine yağışların İstanbul özelinde iç kesimlerin yüksekleri hariç yağmur ağırlıklı olacağı şu anki verilerde görünüyor. Sonuç olarak dağ fare doğurdu eğer bu gidişat 180 derece değişmezse...Umarım bugün yarın gibi 1-4 ocak sisteminde büyük değişimler olur, yoksa haftasonu çok soğuk ama karsız olacak o kesin gibi. Şu anda GFS, ECMWF, Accu, Ventusky, Windy, weather.com hepsindeki ana tema bu şekilde. Değişim olursa bunlar zaten aynı yerlerden veri aldığı için hepsi değişir bir anda ama işte bugün yarın değişim olmalı. Haftasonu için değişim ise artık zor gibi...
Arkadaşlar Arktick kökenli SOĞUK HAVA DALGALARI bugünden itibaren giriş yapıyor..Artık takipler bir başka heyecanla yapılacak ECMWF ne yaptı böyle bea? 1 ocak'ta Türkiye'yi Kara gömdü İstanbul'u değil Türkiye'yi KAR a gömdü yani diyorum ki artık buna biraz uçuk gibi geldi bana..Eğer bu şekilde gelecek gördüğümüz modeli yaşayacak olursak her taraf felç olur..En soğuk senaryo denemeleri diye algılıyorum..Fakat olmaz diyede birşey yok..Tek kelime ile KARA GÖMÜYOR..
![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Barbegazi, Burak1980, Eray, Ftherdem, hacimuratt, Hasan_iSTANBUL, karakış, Kartutgun, kuzey1352, mecnunsnmz, Mustafa Torun 0834, Naczö, Snowsedat, snowserkan
(12-26-2025, 09:37 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Arktick kökenli SOĞUK HAVA DALGALARI bugünden itibaren giriş yapıyor..Artık takipler bir başka heyecanla yapılacak ECMWF ne yaptı böyle bea? 1 ocak'ta Türkiye'yi Kara gömdü İstanbul'u değil Türkiye'yi KAR a gömdü yani diyorum ki artık buna biraz uçuk gibi geldi bana..Eğer bu şekilde gelecek gördüğümüz modeli yaşayacak olursak her taraf felç olur..En soğuk senaryo denemeleri diye algılıyorum..Fakat olmaz diyede birşey yok..Tek kelime ile KARA GÖMÜYOR.. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Akın, efe90, 57 Ziyaretçi |