Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

snowserkan 2019 Yılı Ekim Ayı Alansal Yağış Raporu
Mgm verileri

Genel Durum
Yağışlar ülke genelinde normali ve geçen yıl yağışlarının altında gerçekleşti. Ekim yağışları normallerine göre; İç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi’nin orta kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Bursa, Bilecik, Tunceli, Gümüşhane, Erzincan ve Hatay çevrelerinde %60’ın üzerinde azalma gösterirken, illerimizden sadece Mardin, Şırnak, Şanlıurfa, Muğla ve Kırklareli normallerinin üzerinde yağış aldı.

Ekim ayında Ankara’nın güneyi, Erzurum’un kuzeyi, Kırıkkale, Çorum, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde 3 gün ve daha az yağışlı gün gerçekleşti. 2019 Yılı Ekim yağışı 27.4 mm olarak gerçekleşti, normali 51.0 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 63.2 mm’dir. Yağışlarda normale göre %46 ve geçen yıl Ekim yağışlarına göre %57 azalma meydana geldi.

Bölgeler

Marmara
Bölgenin Ekim ayı yağış ortalaması 41.4 mm, normali 67.3 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 46.3 mm'dir. Yağışlarda normaline göre %39 ve geçen yıl Ekim yağışlarına göre %11 azalma gerçekleşti.

Ege
Bölgenin Ekim ayı yağış ortalaması 26.6 mm, normali 41.5 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 44.4 mm'dir. Yağışlarda normaline göre %36 ve geçen yıl Ekim yağışlarına göre %40 azalma gerçekleşti.

Akdeniz
Bölgenin Ekim ayı yağış ortalaması 26.9 mm, normali 49.4 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 66.2 mm'dir. Yağışlarda normaline göre %46 ve geçen yıl Ekim yağışlarına göre %59 azalma gerçekleşti.

İç Anadolu
Bölgenin Ekim ayı yağış ortalaması 10.6 mm, normali 33.9 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 50.0 mm'dir. Yağışlarda normaline göre %69 ve geçen yıl Ekim yağışlarına göre %79 azalma gerçekleşti.

Karadeniz
Bölgenin Ekim ayı yağış ortalaması 45.1 mm, normali 79.2 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 74.7 mm'dir. Yağışlarda normaline %43 ve geçen yıl Ekim yağışlarına göre %40 azalma gerçekleşti.

Doğu Anadolu
Bölgenin Ekim ayı yağış ortalaması 21.6 mm, normali 50.9 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 76.9 mm'dir. Yağışlar normaline göre %58 ve geçen yıl Ekim yağışlarına göre %72 azalma gerçekleşti.

Güneydoğu Anadolu
Bölgenin Ekim ayı yağış ortalaması 37.6 mm, normali 36.8 mm ve geçen yıl yağış ortalaması 71.7 mm'dir. Yağışlar normali civarında gerçekleşirken geçen yıl Ekim yağışlarına göre %48 azalma meydana geldi.

resim

resim

resim
resimresim
resim

Çok kötü bir tablo. Normallerden sapma %70’lerde. Kışın inşaallah düzelir.

Önumuzdeki aylarda normallere gelir insallah

Siz hep böyle mi gideceğini sanmaktasınız? Smile

Arkadaşlar uzun süredir devam eden bu döngü elbette kırılacak.

Bu sene Ocak ve Şubat ayları tam manasıyla KAR a kış tadında.

Bunları laf olsun torba dolsun diyede söylemiyorum.

Bütün olasılıkları inceledim ve size ona göre söylüyorum.

Bu sene İstanbul'da KAR yağmaz endişesi taşıyanlar boşuna ümitsizliğe kapılmasınlar

Birden çok kere ve normalin üzerinde örtü yapan yağışlar olacak.

Sadece biraz zaman var.

O günler geldiğinde snowserkan demişti diyeceksiniz.

Müsterih olun, Rahat olun snowserkan'a güvenin. Smile
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, snow41

Serkan bey ben kendi adima diyorum herzaman size guvendim guveniyorumda yillardir sizi takip ediyorum dediklerinizin tamamina yakini cikti cikiyorda
Yagis konusuna gelincede benim tahminlerimde aralik ocak ve subatta normallerde yagis alacagiz evet ekim kasim aylari beklentinin altinda oldu ama bunun boyle gitmeyecegini bende biliyorum
Sizden boyle guzel haberlerde almak ayrica mutlu ediyor
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, Poyraz

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi