Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Dervis İstanbul Radarı Bozuk

Arkadaşlar 1 aydır takipteyim ve bu konuyla ilgili değişik dedikodular mevcut olduğu gibi bizzat bilgim dahilinde olan bir konuda mevcut...İstanbul için geçen sene satın alınan yeni renkli dopler radar suriye sınırına hataya taşındı gizlice aylar önce..Koskoca 30 milyonluk metropol kör eski bir radara mahkum edildi...Biraz önce radara bakınca hiçbirşey göremeyince artık canıma tak etti ve yazmak mecburiyetinde kaldım.

Çevre radarlarda ve birleşmiş görüntüde istanbulda yağış varken , istanbul radarı tertemiz.Resmen utanç verici.Yorumlar sizin...

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, ersel candan, mirhan, Snowsedat

Bilginin doğruluğunu nasıl teyit ettiniz?
  Beğenenler:
  • Enginist, ersel candan, Poyraz, Snowsedat, ThunderSnow

Madem gizli, siz nasıl öğrendiniz?
  Beğenenler:
  • ersel candan, Poyraz, Snowsedat, ThunderSnow

Serkan ustam bu konuyla ilgili bilgi veremem çünkü savaş sebebiyle uçakların meteorolojik olaylardan etkilenmemesi için taşındı radar geçen sene.Fotoğraflara bakınca zaten eski radarın yazılımsal sıkıntısı olduğuda kolayca anlaşılabilir.Bursa radarı şahane...Aynısı istanbuldada vardı ama hala geri gelmedi.Hatay radarı ne kadar ayrıntılı değilmi çünkü bizim radarımızdı...

resim

Yeni bir konu başlığı açarak;
Kişi ve kurumlara,somut veri veya delil sunmadan ithamlarda bulunmak forum kurallarına göre etik değildir.Lütfen kaynak veya veri gösteriniz.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • ersel candan, KardanadamEmin, Poyraz, ThunderSnow

Arkadaşlar konuyu farklı bölümde değerlendirmeyiniz lütfen.Sonuçta istanbul radarı yine ülkemiz için gerekli olan bir görev için gitti.Ama 30 Milyonluk bir şehir içinde 1 yıla yakın zamanda yenisi konulmalıydı...İhaleye çıkılmalıydı 2 tane havalimanı olan bir şehir için eski bir radarla nereye kadar....
  Beğenenler:
  • ersel candan

(01-01-2020, 11:38 PM)Dervis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar konuyu farklı bölümde değerlendirmeyiniz lütfen.Sonuçta istanbul radarı yine ülkemiz için gerekli olan bir görev için gitti.Ama 30 Milyonluk bir şehir içinde 1 yıla yakın zamanda yenisi konulmalıydı...İhaleye çıkılmalıydı 2 tane havalimanı olan bir şehir için eski bir radarla nereye kadar....

Böyle bir durum var ise katılıyorum. Bir ülkenin meteoroloji kurumu için bu çapta bir radar kurmak zor olmasa gerek...
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • ersel candan, mirhan, Snowsedat

Bursa radarı ile kıyasladığımızda İstanbul radarının bozuk olmadığı görülüyor.
  Beğenenler:
  • ersel candan

Arkadaşlar benden kaynak istemiştiniz.Mesele gizli olmaktan çıkmış Meteoroloji kendi kendini ele vermiş...Buyrun kaynak:
https://www.mgm.gov.tr/genel/meteoroloji...s=radaragi

Linkten alıntı:
2014’de Atatürk Havalimanı’na kurulan mobil X-band radar ise 2018 yılında Kilis’e taşınmış olup hizmet vermeye devam etmektedir. 2013 yılında yapılan 7 adet C-band radar ihalesi ile Bursa, Karaman, Afyon, Erzurum, Sivas, Gaziantep ve Şanlıurfa bölgelerine meteoroloji radarı kurma çalışmaları başlatılmış, 2014 yılında Bursa, 2015 yılında Karaman ve Afyonkarahisar, 2016 yılında Gaziantep, Şanlıurfa, Sivas ve Erzurum radarları işletmeye alınmıştır.

Yüksek çözünürlüğe sahip X-Band radarı gerekli dünyanın gözbebeği İstanbuluma....

@sahinok ben tamamen çalışmıyor demedim.Eğer radarı sürekli takip eden biriyseniz benim gibi ara ara boş ekran verdiğine şahit olacaksınız.İlk mesajdaki resime bakarsanız o ana yakalanmış bir ekran görüntüsüdür.Bir ay içinde 2 kere bakıma alındı eski istanbul radarı...Saygılar.
  Beğenenler:
  • ersel candan

Merhaba arkadaşımıza  katılıyorum İstanbul radarına ciddi bir problem var konuyu bilmediğim İcin bende ne oldugunu düşünüyordum radarda ciddi kadar takip yapıyorsunuz bir yıldır İstanbul’da çözünürlüğün düştüğünü fark etmişsinizdir eskiden sari kırmızı kutleler çok net seçebiliyorken artık eskisi kadar net yüksek çözünürlüklü görüntü yok keza arkadaşin dedigi ikinci konu İstanbul radara  baktığınız zaman yağış görünmeyen kütleler birleştirilmiş radara gecince  gorulmeye basliyor
  Beğenenler:
  • Dervis

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi