| |
Biliyorsunuz çoğumuz pandemi nedeniyle Mart ayının ortalarından beri evlere kapandık.
Yeni yeni kontrollü normalleşme başladı. Nasıl dayanırız, sıkılır mıyız, bunalır mıyız dedik, hatta boşanmalar artar diye bile tahminler yapıldı ![]() Ama söz konusu bizim ve sevdiklerimizin sağlığı olunca sabrettik. Bu süreçte neler düşünüp nelerin farkına vardınız merak ediyorum. Sağlığın herşeyden önemli olduğu anlaşıldı amenna. Ben gezmeyi, spor yapmayı seven bir insanım. Arkadaşlar nasıl dayanacaksin dediler ama hiç öyle olmadı. Gerçekten hayat eve sığıyormuş. Ailece bir arada olmak tüm ev halkının özellikle çocukların hoşuna gitti. Birçok insan yeni yeni beceriler, hobiler geliştirmiş. Ben haftada 3 gün düzenli spora giderdim. Ama baktım ki sağlam bir irade ile evde de spor yapılabiliyormuş. Erteledigim kitapları okudum. Bazı konularda araştırmalar yapıp kendimi geliştirdim. Balkonda çay kahve içmekten de büyük zevk alınabiliyor muş. Ramazan ayı iftar davetsiz ve teravihsiz geçti ama evde geçirmenin de ayrı bir tadı varmış. Komşuluk ilişkileri bile gelişti. Balkondan balkona muhabbet ettik. Ha bir de emekliliğin provası gibi oldu bu evde kalma süreci ![]() Kısacası bu sıkıntılı sürecin artıları bunlar oldu. Keşke böyle bir salgın belası olmasaydı ama her şerde hayır vardır gözüyle bakmak istiyorum yaşananlara. Siz neler yaptınız? Boşanan yoktur inşallah
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Bir Dost, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat, snowserkan, ThunderSnow, Xooner
Bizim de şükürler olsun tahmin edilenin aksine aile içi sıcaklık ve muhabbet arttı. Eşim de çalışıyor olduğundan çocuğumuza dede ve ninesi bakıyordu, onlarla aynı apartmanda oturuyorduk ve onlar da şehir dışı yasağı ile memlekete gidemeyince iki ay boyunca çocuk anneye babaya dedeye nineye doydu resmen. Eve girmeyen çocuk bir kere bile dışarı gidelim demedi mesela. Eşimin rahatsızlıkları düzeldi (özellikle psikolojisi
) ben fazla verimli olmamakla birlikte kitap okudum, evi üç yıl önce almıştık ve ilk kez baştan aşağı elden geçirdik, bütün eşyaları düzenledik, ve en önemlisi ise çocukla sabahtan akşama kadar kesintisiz ilgilendik. Eşim de ben de maalesef pandemiden memnun olanlardaniz. Maalesef diyorum çünkü kışa doğru yine pandemi kısıtlamaları gelse memnun olacak insanlara döndük bizde kötü bir alışkanlık yaptı bu karantina süreci. Daha da yazarım ama çok uzatmak istemiyorum. Diğer arkadaşların yazılarını da merakla bekliyorum. Engin Beye de bu başlıktan dolayı teşekkür ediyorum.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
Öncelikle Engin bey KARdeşime teşekkür ederim başlık için.
Pandemi dönemi bir çok kişi için sıkıcı geçse de ben bunu iyi değerlendirenlerden olarak görüyorum kendimi. Bu dönemde genel manada evde ne yapabiliriz onun planı içersin de oldum. Okumam gereken Kitaplar vardı onları okumak benim için güzel bir fırsat oldu. Ayrıca Evimin Dubleks olması bana sevdiğim uçurtma keyfini çoçuklarımla beraber doya doya yaşamamıza vesile oldu. Ayrıca yeni yaptığım led uçurtmalar ile geceleri insanları hem şaşırtıp hemde bunları satarak maddi anlamda kendime gelirde sağlamış oldum. Pandemi deyip kendini hayattan soyutlayan bir çok insan oldu ama ben İnsanların istedikleri zaman her zorluğu aşacağını düşünüyorum Hayat hepimiz için bir imtihan bunun çeşitli nedenlerle hepimiz yaşıyoruz aslında ama bu sadece genel anlamda bütün dünyanın yaşadığı bir sıkıntıydı ve bunu da inşaAllah atlatıcaz diye düşünüyorum. Birzlerin öncelikle karamsar olmayı bırakması lazım inanın bazı günler evde bile vaktin yetmediğinin farkına vardım yeter ki kendimize bir meşkale bulalım fardalı ne yapabiliriz ve zamanımızı nasıl değerlendirebiliriz onu düşünelim , bundan sonra bu virüs belası sanırım uzun bir müddet daha bizlerle beraber olacak ben öyle düşünüyorum bizlerde bu dönemde hem kendimiz hemde çevremiz için daha faydalı neler yapabiliriz onu düşünelim. Gerisimi... Gerisi her zaman dediğim gibi... Mevlam Neylerse Güzel Eyler İnşaAllah.. Kalın Sağlıcakla Sevgili Dostlar..
Hasan bey LED'li uçurtma ilginçmiş merak ettim doğrusu.
Bakalım bu Corona daha ne gizli kalmış yetenekler çıkaracak ortaya.
En azından 2020 bitene kadar hayatı eve sığdırmaya çalışalım aksi halde insan 2 metre kareye çok rahat sığdırılıyor haberiniz ola.
Tedbiri elden bırakan, kendini ele bırakır. Aman dikkat sayı artıyor. Buna izin vermeyin.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Bir Dost,
Öncelikle Türkiye ye ve bütün dünyaya yaşadığımız covid 19 salgını ile ilgili geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum . Bu salgın vesilesiyle vefat eden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarına baş sağlığı diliyorum.Yuce Allah ın izniyle bu sınavdan bütün müslüman âleminin ve dünya nin enaz can kaybı ile geçmesini Allah dan niyaz ediyorum..
Sevgili forum arkadaşlarım büyüklerim küçüklerim hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum Allah'a emanet olmanızı diliyorum.. Bu zor gunlerde kıymetli forumumuzu takip etmek en büyük keyfim oldu.Bu güzide foruma üye olabilmek şerefini yaşamak inanın kendimi bana bir başka mutlu ve özel hissettiriyor.Sizlerle beraber bizlere bahşedilen iklimleri doyasıya bütün heyecanı ile yaşamak çok özel ve güzel bir duygu Allah bütün meteoroloji sevenlere bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah. Sizlerden ricam forumumuz ayakta kalsın bu birlik ve beraberliğimiz kıymetli üstat Serkan bey ve kıymetli yönetimi eşliğinde ve biz kıymetli üyeleri vesileyle yaşamaya ve ayakta kalmaya devam etsin. Benim herhangi bir meteorolojik bilgim yok ancak siz kıymetli forumumuz sayesinde çok güzel ve kalıcı çocuklarıma ve sevdiklerime iletebilecegim doğayı sevdirecek sevecek bilgiler kazanıyorum . Hepinize öncelikle sağlık diliyorum sonra mutluluklar diliyorum ve en son elbirliği ile forumumuz yaşamaya devam etsin diliyorum.. Allah bu güzide forumumuz sayesinde bizleri sizler gibi kıymetli insanlardan mahrum bırakmasın inşallah .. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum..
Bu gidişle kısıtlamalar yine geri gelecek.
Ekonomik çarkları durdurmadan, sabır ve tedbir ile bu imtihanı atlatabiliriz.
Bu Pandemi döneminde Kış mevsimi'ni sevmek için bir sebep daha buldum.
Güneşli ve sıcak havalarda insanlara "evde kal" demek pek etkili olmuyor. Oysa kışın herkesin evde kalması daha kolay. İnsan psikolojisi üzerindeki mevsimsel etkiye bir örnek de bu olsa gerek. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |